Slezská nemocnice v Opavě zrekonstruuje onkologický pavilon

Aktuálně | 26. 10. 2022

Kvůli zahájení prací se nyní stěhuje onkologická ambulance, kterou pacienti od počátku listopadu najdou v náhradních prostorách. „Onkologičtí pacienti Slezské nemocnice mají po dobu rekonstrukce k dispozici potřebnou péči svých lékařů v pavilonu 7 Psychiatrické nemocnice v Opavě,“ uvedl ředitel Slezské nemocnice Karel Siebert. Telefonní čísla budou i po přestěhování funkční a budou pouze přesměrována.

 

„Vjezd pro pacienty, kteří dojíždějí automobilem, je dvojí. Buď hlavním vjezdem do Psychiatrické nemocnice z Olomoucké ulice, nebo průjezdem areálem Slezské nemocnice, od vrátnice stále rovně branou do Psychiatrické nemocnice v Opavě. Parkování je možné přímo u pavilonu 7 v areálu Psychiatrické nemocnice, případně u tamního ředitelství, nebo na parkovištích blízkých marketů,“ upřesnila mluvčí. Kvůli rekonstrukce budovy onkologie se mění i umístění odběrového místa PCR testů na koronavirus. Aktuálně se odběrové místo stěhuje a je mimo provoz. Od 2. listopadu se budou PCR testy již nově provádět v prostoru opavské Psychiatrické nemocnice. Vjezd k odběrům je zachován jako doposud a dále budou pacienty navádět po areálu nemocnice ukazatele.

 

Po rekonstrukci onkologického pavilonu se zásadně změní vnitřní dispozice budovy. Přibude také přístavba, vznikne nová recepce a nové ambulance. Většinu nákladů na modernizace uhradí Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem nemocnice.

 

V nemocnici letos pokračuje rekonstrukce pavilonů. V současnosti se opravuje pavilon interních oborů. Náklady jsou zhruba 180 milionů korun a stavba by měla být hotová v příštím roce. V létě začala rekonstrukce pavilonu S, kde je infekční oddělení. Nyní na řadu přichází také onkologie a v plánu je i úprava koridorů mezi pavilony nemocnice.