Na brněnském výstavišti začínají veletrhy optiky Opta

Brno 10. března (ČTK) – Na brněnském výstavišti dnes začíná veletrh Opta, který se zaměřuje na brýle a vše, co s nimi souvisí. Zúčastní se více než 70 vystavovatelů brýlí, kontaktních čoček a různých optických technologií, do Brna přijedou optici, optometři či oftalmologové. Letos poprvé se bude akce konat v pavilonu V, který nabízí více místa. Jedná se o B2B veletrh, tedy pro výrobce a obchodníky, nikoliv pro širokou veřejnost. Potrvá do neděle.

Hlavní téma veletrhu je Slunce a brýle, které zahrnuje ochranu očí před slunečním zářením a módní trendy právě mezi slunečními brýlemi, které jsou určené všem na rozdíl od klasických brýlí.

Toto téma bude zvýrazněno také v soutěži TOP OPTA. V jejím rámci budou hodnoceny všechny produkty nebo technologie, které v běžném denním životě napomáhají ostrému a pohodlnému vidění.

Každý veletržní den začíná v 9:00, vstupenku je možné koupit na místě za 300 korun, v předprodeji přes internet za 140 korun. Vzhledem k tomu, že se na výstavišti souběžně koná sjezd ČSSD, vchází se buď hlavním vchodem nebo třetí bránou.

mei sd