Záchranáři získali v Kostelci nad Černými lesy nové výjezdové stanoviště

Kostelecké stanoviště je určené pro posádku tvořenou dvěma záchranáři, kteří slouží dvanáctihodinové směny. Vyjíždějí do Kostelce a přilehlých obcí, případně mohou být vysláni i dál směrem na Říčany či na Kolínsko. Budova vznikla spojením osmi kontejnerů a její součástí je i garáž pro sanitku.

 

Výjezdové stanoviště záchranky v Kostelci mění adresu v krátké době podruhé. Před dvěma lety se záchranáři stěhovali z nevyhovujících prostor do objektu, který jim poskytlo město. Ředitel středočeské záchranné služby Pavel Rusý poukázal na to, že nová budova je klimatizovaná a využívá moderní informační technologie. Komunikace záchranářů by tak podle něj měla být efektivnější.

 

Středočeská záchranná služba má 43 stanovišť, vyjíždí z nich více než 80 posádek. Kraj chce podle Pavlíka podobně investovat i do dalších stanovišť, aby jejich stav odpovídal standardům 21. století. „Některá stanoviště jsou už skutečně na hranici technické životnosti,“ uvedl radní.

 

V budoucnu se počítá například s investicemi do stanovišť v Benešově, Brandýse nad Labem a Říčanech. Nové stanoviště má vzniknout v Jesenici na Rakovnicku, v části regionu se tak zkrátí dojezdové časy k pacientům.