Studie: Většina přísad generických léků se vyrábí v Asii

Berlín 7. října (ČTK) – Dvě třetiny účinných složek potřebných pro výrobu generických léků se vyrábějí v Asii. Vyplývá to ze studie, kterou zveřejnila německá skupina Pro Generika. Výsledky studie ukazují, že Evropa je při výrobě léků vysoce závislá na zahraničním dovozu.

Na počátku pandemie způsobené koronavirem vyděsilo evropské vlády rozhodnutí Indie zakázat vývoz některých produktů souvisejících s pandemií. Indie je jedním z největších producentů účinných složek pro generické léky, tedy pro kopie léků, kterým vypršela patentová ochrana. Zákaz vyvolal obavy z narušení dodavatelských řetězců a nedostatku léků. Ministři zdravotnictví EU v reakci na to slíbili, že podpoří lokální výrobu léčiv.

Studie analyzovala celosvětovou produkci 565 aktivních farmaceutických přísad. Zjistila, že 63 procent certifikátů kvality, které zaručují těmto přísadám, že jsou vhodné pro použití v léčivých přípravcích, je ve vlastnictví výrobců v Asii. V roce 2000 to přitom bylo jen 31 procent. Výroba léčiv se v posledních dvou desetiletích přesunula z Evropy do Asie kvůli cenovému tlaku a mírnějším regulačním požadavkům, uvedla Pro Generika.

Více než 80 procent asijských certifikátů pak vlastní výrobci v Indii a Číně, kde je většina výrobců soustředěna pouze v několika státech a provinciích, ukázala studie. Pro více než polovinu aktivních farmaceutických přísad pak existuje ve světě jen několik málo výrobců.

Evropa je držitelem 31 procent certifikátů, což je pokles z 59 procent v roce 2000. Producenti v Itálii, Německu, Španělsku a Francii se pak převážně zaměřují na přísady s nízkým objemem prodeje, které je složité vyrobit.

Kvůli pandemii Francie v červnu oznámila, že plánuje zvýšit domácí výrobu léčivých přípravků a prezident Emmanuel Macron slíbil 200 milionů eur (5,4 miliardy Kč) na výzkum a výrobu léků. Také Rakousko plánuje investice do podpory výroby v továrně na antibiotika vlastněné divizí švýcarské farmaceutické firmy Novartis.

Zástupci odvětví však varují, že převést výrobu domů může být komplikovaný proces, protože vyšší náklady na pracovní sílu a přísnější ekologické standardy v Evropě téměř znemožňují konkurovat cenám asijských dodavatelů. Novartis uvedl, že spíše než blízkost dodavatele se snaží vytvořit alespoň dva zdroje pro důležité přísady, aby měl v případě výpadku záložní možnost.

Generální ředitel společnosti Merck KgaA Stefan Oschmann řekl agentuře Reuters, že nedostatek léků na začátku pandemie byl minimální a nepovažuje za reálné, že by se podařilo repatriovat velkou část výrobního řetězce do Evropy.

irl mka