Rumburská nemocnice má stále nedostatek personálu, pomáhají tam lékaři odjinud

Zvýšit komfort pro pacienty a zatraktivnit nemocnici pro lékaře by mělo nové vybavení za 150 milionů korun. Prostředky z dotačního programu REACT na nové přístroje jsou již schválené. Dalších 700 milionů korun na dostavbu nemocnice by měla KZ získat ze stejného programu.

V Rumburku se musela o prázdninách uzavřít během dovolených některá oddělení. Management nemocnice s podporou vedení KZ se tak snaží připravovat pro nové lékaře a zdravotníky atraktivní nástupní podmínky. Ve spolupráci s místními samosprávami se také řeší možnost poskytnutí bydlení nebo součinnost při zajištění bydlení pro nové zaměstnance.

Zástupci společnosti se nedávno se starosty měst a obcí ve Šluknovském výběžku sešli. Podle starosty Dolní Poustevny Roberta Holce (STAN) se jednalo zejména o tom, co mohou radnice lékařům nabídnout. „Všichni starostové přiložili ruku k dílu a řekli, že v případě potřeby se budou snažit pomoci a ty pozemky nabídli k odkupu pro lékaře a sestry a pro personál, který tu bude. Jestli jsem to dobře pochopil, tak bez rozdílu bude moct čerpat kdokoli, ať stávající nebo nový zaměstnanec,“ uvedl Holec. Jeden lékař se mu již ozval, o dalších zájemcích informace nemá. Inzertní kampaň zatím podle něj není. „Je to všechno v přípravné fázi,“ dodal starosta.