Pár tónů pro Bulovku pomohlo dětským pacientům

Ortopedická klinika Nemocnice Na Bulovce shání peníze na vybavení pokojů pro dětské pacienty z celé republiky, kteří tu kvůli náročným operacím tráví dlouhé týdny.
A pomáhat se dá opravdu různě. V tomto případě benefičním koncertem díky všestrannosti lékaře z Nemocnice Na Bulovce Martina Ošťádala, který kromě své profese má i hudební nadání, a vstřícnosti hudebního klubu XT-3. 
Lékař Martin Ošťádal a zároveň klávesista legendární kapely Tupá kudla se s hudebním klubem dohodl na benefičním koncertu, kde kromě hudebních vystoupení proběhla i aukce zajímavých suvenýrů. Mezi draženými předměty nechyběly podepsané dresy fotbalisty Milana Baroše nebo hokejisty Jiřího Hudlera z Detroit Red Wings, „růžové okulele“ od skupiny Chinaski, podepsaná „kšiltovka“ basketbalisty Jana Zídka, podepsaný fotbalový míč a dres Vladimíra Šmicera a další.
Díky této spolupráci proběhl ve středu 13. června koncert s názvem Pár tónů pro Bulovku na podporu dětského oddělení. Vybralo se úctyhodných 35 tisíc korun a výtěžek ze vstupného pomůže dětským pacientům. „Jsem moc spokojený, že akce měla takový úspěch. Rozhodli jsme se, že Pár tónů pro Bulovku bude mít v příštím roce pokračování. Tak jako ve filmové branži platí, že každá úspěšná „jednička“ musí mít svou „dvojku“ nebo rovnou celou sérii,“ radoval se po akci iniciátor Martin Ošťádal a dodal: „Těším se, jakou radost budou mít naši dětští pacienti. Peníze investujeme do nákupu velkých televizorů, aby při pobytu na Bulovce mohli sledovat své oblíbené pořady a pohádky v lepší kvalitě.“
Projektu Pár tónů pro Bulovku drží palce i ředitel nemocnice: "Podobným akcím fandíme a organizátorům a přispěvovatelům moc děkujeme. Když vidím, jak hudba dokáže úžasně pomáhat, mrzí mě, že jsem se sám v dětství na nějaký nástroj nenaučil hrát," komentoval snahu lékaře z ortopedie ředitel Nemocnice Na Bulovce Petr Zajíc.

 

Fotogalerie z koncertu na https://plus.google.com/u/0/b/105106410641855366159/

Martin Šalek
tiskový mluvčí
602 316 908