Novoměstská nemocnice bude mít od března nové dětské oddělení

Nové Město na Moravě 19. února (ČTK) – Nemocnice v Novém Městě na Moravě bude mít od března k dispozici nové dětské oddělení. Kraj, který je zřizovatelem nemocnice, za něj zaplatil asi 87 milionů korun. Ve veřejné sbírce získala nemocnice na vybavení oddělení přes dva miliony korun. Den otevřených dveří nové budovy bude 27. února, uvedla v dnešní tiskové zprávě mluvčí Tamara Pecková Homolová.

Veřejná sbírka na vybavení oddělení trvá deset měsíců. Za tu dobu získala nemocnice 2,25 milionu korun. Takřka 25.000 korun vynesly Benefiční bazárek a Kavárnička, které ve prospěch sbírky uspořádali studenti novoměstského gymnázia.

Novostavba nahradila původní dětské oddělení, jehož demolice začala v srpnu 2017. V prvním podlaží je místo pro ambulance, ve druhém podlaží je lůžková část s 33 lůžky. Tři z nich jsou vyčleněna pro intermediální péči. Kapacita se oproti původnímu dětskému oddělení zvýšila o pět lůžek.

Většina ambulancí bude podle mluvčí přestěhovaná do 5. března, aby se v nich 6. března mohlo začít ordinovat. Delší čas zabere přemístění ambulance ORL, kde by se mělo začít ordinovat 11. března, a dětské neurologie, která by měla být pro pacienty připravená 25. března. Bližší informace o ordinačních hodinách v době stěhování najde veřejnost na webu nebo facebooku nemocnice, uvedla mluvčí.

Novoměstskou nemocnici zřizuje od roku 2003 Kraj Vysočina. Nemocnice má 457 lůžek a ročně hospitalizuje asi 19.000 lidí.

vkr hj