Lucie Borhyová byla oficiálně představena jako patronka neonatologického oddělení. Zároveň předala oddělení 3 špičkové monitory životních funkcí.

Praha, 2.6.2017

Na včerejší tiskové konferenci předala nejznámější televizní tvář Lucie Borhyová jménem své společnosti LuckyBe neonatologickému oddělení Nemocnice Na Bulovce krásný dárek v hodnotě 199 tisíc korun – tři monitory pro sledování životních funkcí miminek. Primář Martin Čihař připomněl, že neonatologické oddělení letos slaví 11. výročí a zároveň 10 let neonatologické JIP.

Neonatologické oddělení v Nemocnici Na Bulovce je moderním novorozeneckým pracovištěm zařazeným mezi Intermediární perinatologická centra. Sestává z Jednotky intenzivní péče a z Oddělení fyziologických novorozenců. Na Jednotce intenzivní péče  je provozováno 10 intenzivních lůžek a 2 pokoje rooming-in pro nedonošené děti. Na Jednotce intenzivní péče je ročně hospitalizováno přibližně 250 nedonošených nebo nemocných miminek. Oddělení fyziologických novorozenců  disponuje 24 lůžky roaming-in a observačním boxem. Na Oddělení fyziologických novorozenců je ošetřeno každoročně cca 2200 dětí.

Na tiskové konferenci byla zároveň oficiálně představena činnost společnosti LuckyBe ve prospěch neonatologického oddělení a Lucie Borhyová byla veřejně představena jako patronka tohoto oddělení. Představení podpory nejmenších pacientů proběhlo záměrně symbolicky na Mezinárodní den dětí.
Společně s LuckyBe může pomoci novorozencům každý, například nákupem šperku přes e-shop na stránkách www.luckybe.cz  „Šperk od LuckyBe má svůj půvab i eleganci a současně vyjadřuje určitý životní postoj, kterým je podpora dobré věci. A na tom mi opravdu záleží,“ říká Lucie Borhyová.
Mnozí doposud nevěděli, co vlastně LuckyBe dělá a proč vlastně vzniklo. I tyto informace na tiskové konferenci zazněly z úst Karla Čelikovského, který jakožto společník LuckyBe uvedl, že název společnosti LuckyBe je v podstatě odvozen od samotné Lucie Borhyové, neboť symbolizuje životní optimismus, spokojenost, dobrou náladu a pocit štěstí. To je Lucie, to je LuckyBe.

K činnosti společnosti uvedl, že tato je výhradním zástupcem Lucie Borhyové a klade si za cíl společně s Lucií přispívat k tomu, aby byl náš život šťastnější a plnější. LuckyBe tedy přichází mimo jiné s nejrůznějšími projekty, při jejichž realizaci neustále myslí na ty, kteří v životě neměli štěstí a kteří se neobejdou bez pomoci druhých.
 

 

Martin Šalek
tiskový mluvčí
martin.salek@bulovka.cz
602 316 908