Horská služba založila nadační fond Rescue na pomoc záchranářům a jejich rodinám

Aktuálně | 21. 11. 2022

Fond bude pomáhat profesionálním i dobrovolným členům horské služby, dohromady jde zhruba o 500 záchranářů. Zakladatelem fondu je Horská služba České republiky z.s., která organizuje dobrovolné členy horské služby, a která spolu se státem založenou Horskou službou ČR o.p.s. zajišťuje činnost horské služby v ČR. Obdobné fondy na pomoc horským záchranářům podle Horské služby ČR úspěšně fungují i v zahraničí.

 

O přidělení pomoci bude rozhodovat správní rada fondu. „Pomáhat chceme zasláním financí na účet poškozeného záchranáře nebo jeho rodiny. Posuzovat se budou všechny okolnosti případu. Hlavní je, aby pomoc byla rychlá a účinná,“ uvedl člen správní rady a předseda dobrovolných záchranářů Jaromír Holub.

 

Zájemci mohou nadační fond podpořit zakoupením oblečení a jiných předmětů s tematikou horské služby na e-shopu, který je na portálu www.ceskeparky.cz. Z každého kusu zboží fond získá nejméně 50 korun. Horská služba v této souvislosti na získávání financí spolupracuje se společností Good Sailors, která má se sháněním peněz pro dobročinné účely zkušenosti. Společnost stojí i za projektem České parky.