Do ambulanci novoměstské nemocnice je již také možné objednávat se elektronicky

Aktuálně | 10. 1. 2023

„Klienti novoměstské nemocnice se nově mohou objednávat do jednotlivých ambulancí prostřednictvím krajského portálu eAmbulance. Mohou si tam buď založit účet, pokud navštěvují ambulance pravidelně, nebo využít jednorázové možnosti objednání,“ uvedla mluvčí novoměstské nemocnice Helena Zelená Křížová.

Kontaktním a registračním místem pro klienty portálu eAmbulance je centrální recepce novoměstské nemocnice v chirurgickém pavilonu. V provozu je v pracovní dny od 9:00 do 16:00. Po zprovoznění osobního účtu je možné se objednávat bez nutnosti návštěvy nemocnice. „Objednávkový systém je jednoduchý, většina lidí jej zvládne bez problémů. Pokud však bude mít někdo potíže s objednáním, může zavolat přímo do příslušné ambulance,“ řekla náměstkyně ošetřovatelské péče Nemocnice Nové Město na Moravě Bohdana Marečková.

Nemocnice Jihlava začínala s 11 zapojenými ambulancemi, postupně připojovala další. „Systém už používá v podstatě celá nemocnice. Je to zavedené, lidé si na to zvykli. Je to přehledné, lidem přijde sms zpráva s časem objednání, zarezervují se on-line. Pouze při zřizování účtu musí člověk přijít osobně, aby se zaregistroval, musí přijít osobně s občanským průkazem,“ řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Kraj na webu doporučuje rezervovat si nejprve návštěvu prostřednictvím funkce jednorázového objednání a následně registraci v nemocnici dokončit při návštěvě ambulance.

Aplikaci používají i nemocnice v Třebíči, Havlíčkově Brodě a Pelhřimově, kde je nyní systém odstavený kvůli přechodu na nový nemocniční informační systém, uvedla mluvčí nemocnice Alexandra Knapová. Znovu tam bude eAmbulance v provozu do konce ledna.

vkr hj