Českobudějovická nemocnice se stala Nejlepší nemocnicí roku 2022 v ČR

Aktuálně | 30. 11. 2022

„Letošním vítězstvím a ziskem titulu, kterého si velmi vážíme a vnímáme jej jako závazek do dalšího období, jsme završili v uvozovkách zlatý hattrick, pokud mohu použít sportovní terminologii,“ uvedl ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek.

 

Průzkum, na jehož základě HealthCare Institute sestavovala pořadí, se uskutečnil od 1. února do 31. srpna. Zapojilo se do něj 85.000 lidí z celé země. „Anketa podle organizátorů odráží míru bezpečnosti nemocnice přečkat krizové období předchozích let. Místo přešlapování na místě jsme více než kdy dříve investovali do zaměstnanců, zdravotnické techniky i staveb v rámci přestavby nemocnice, která vstoupila do své závěrečné fáze, s cílem mít v roce 2025 moderní, bezpečnou a kvalitní nemocnici s dostatkem vlídného personálu. To vše jsou nezbytná východiska pro to, aby mohli být spokojení i naši pacienti,“ řekl Šnorek.

 

Českobudějovická nemocnice letos například otevřela budovu centrálních operačních sálů a centrální sterilizace. Náklady na výstavbu činily více než miliardu korun. Šlo o součást dlouhodobé modernizace areálu. Začala v roce 2013 a skončit má do roku 2025.