Češi chtějí zdravější varianty slaných snacků

Praha, 7. března 2018 (MAX SPORT) – Chipsy jako občerstvení na oslavě, doplněk při sledování televize či při setkání s přáteli. Češi jsou zkrátka milovníci chipsů a potvrzují to i výsledky průzkumu realizovaného společností MAX SPORT u příležitosti Světového dne chipsů, který připadá na 14. března. Vyplynulo z něj, že chipsy jsou nejčastější pochutinou, na které si Češi smlsnou, alespoň občas je konzumuje téměř 86 % z nás. Téměř 70 % je jí vícekrát za měsíc, více než čtvrtina dokonce několikrát týdně. Respondenti v Čechách odpovídali na otázky související s konzumací slaných snacků a trend je jasný – Češi preferují zdravější druhy slaných dobrot. A MAX SPORT pro ně našel řešení pro hřešení, nové Protein Chips.

  • Nejčastějšími potravinami, které občas mlsáme, jsou chipsy (85,6 %), sýry (67,6 %), oříšky (60,4 %) a čokoláda (53,3 %). Oproti Slovákům si Češi častěji pochutnají na uzeninách (35,7 % vs. 18,2 %).

  • Při výběru chipsů je rozhodující především chuť (92,3 %). Vyhrává slaná příchuť (37,3 %), dále ostrá či pálivá (17,3 %) a sýrová (15,3 %).

  • Chipsy jsou „společenský snack“, protože ho lidé většinou nejedí sami, ale s někým. Jen 26,8 % respondentů uvedlo, že je jedí o samotě.

  • Více než dvě třetiny respondentů zajímají novinky týkající se zdravější přípravy chipsů (72,3 %).

Jak ukazuje průzkum, lidé si rádi „zahřeší“ méně zdravými potravinami, přičemž chipsy hrají zároveň velmi důležitou společenskou úlohu, protože si je lidé nejčastěji vychutnávají na oslavách nebo ve společnosti rodiny či přátel. Konzumace méně zdravých potravin je však často provázená výčitkami a pocitem viny, proto se zákazníci čím dál častěji obrací k alternativním variantám, které obsahují méně tuků, méně soli nebo jsou připravované jiným způsobem. Celých 98 % respondentů je ochotno při zachování chuti a ceny vyměnit klasické chipsy za ty zdravější!

MAX SPORT proto přichází s novinkou v podobě proteinových chipsů Protein Chips, které se vyznačují velmi intenzivní chutí, mají vysoký obsah proteinů a vlákniny, nenajdete v nich lepek, sóju ani palmový tuk a jsou dokonce veganské. Díky delšímu pečení mají nižší obsah tuku. Proteinové chipsy budou v prodeji ve třech příchutích – Summer grill party, Sweet chilli a Aegean sea salt.

MAX SPORT Protein Chips hned od začátku bodují na mezinárodních akcích. Na výstavě Gulfood v Dubaji, která se konala od 17. do 21. února, se dostaly dokonce mezi finalisty soutěže v inovacích! Jedná se už o druhý úspěch MAX SPORTu na této soutěži, což potvrzuje mimořádně vysokou inovační aktivitu společnosti a předznamenává její plány pokračovat v budování dalších kategorií v letošním roce.

Peter Kulich, jeden z majitelů firmy MAX SPORT, k novému produktu dodává: „Vstoupili jsme na trh slaných snacků, abychom přinesli spotřebitelům zdravější alternativu a rozšířili nabídku slaných pochutin prostřednictvím inovativního produktu. Úspěch proteinových chipsů na světové potravinářské výstavě v Dubaji nás povzbudil a věřím, že i čeští spotřebitelé po nich sáhnou vždy, když dostanou chuť na slané.“


O MAX SPORT

Společnost MAX SPORT vznikla v roce 2005 se záměrem vyvíjet a vyrábět doplňky výživy. Specializuje se na vývoj, výrobu a prodej kvalitních funkčních potravin určených pro širokou sportující veřejnost. Ve spojení s technology, fyziology, sportovci a odborníky na výživu si stanovila cíl – kvalitní a zároveň cenově dostupné produkty pro každého, které pomáhají v dodržování zdravého životního stylu, dodávají potřebné nutriční látky, vitamíny a minerály, zrychlují regeneraci a připravují na nové výzvy. Více na webu http://maxsportnutrition.com/cs.


O průzkumu

Cílem internetového výzkumu bylo zjistit stravovací návyky na poli chipsů a jejich zdravějších alternativ. Dotazník byl cílen prostřednictvím sociální sítě Facebook na respondenty ve věku 18 až 64 let bydlící ve městech a jejich okolí. Byl realizován v období od 15. do 19. 2. 2018. Celkem se ho zúčastnilo 1 101 respondentů.