Život bez oka, aneb co všechno potřebujete vědět o očních protézách

Zrak je pro člověka jedním z nejdůležitějších smyslů. Většina lidí bere naprosto automaticky to, že vidí. Teprve až když se nám přihodí nějaký úraz nebo nás postihne nemoc, potom si naplno uvědomíme, jak velkou váhu zrak v našem životě má. Poškození nebo ztráta oka je citelným zásahem do našeho života. Ten však může být i po takovém otřesu při špetce pozitivního myšlení skoro stejně plnohodnotný jako u jiných – zdravých lidí. Důležité je vědět, že v tom člověk není sám…
I právě tato věta je mottem nového webu Život bez oka.

Již delší dobu jsem přemýšlela o nutnosti zřídit takovýto web, který na českém internetu chybí. Cílem tohoto projektu a zároveň webu je podat pomocnou ruku lidem, kteří (ať už jakýmkoliv způsobem) přišli o oko nebo oči a nosí oční protézu. A nebo je to teprve čeká. Moc dobře si totiž vzpomínám na dobu, kdy jsem měla já sama před operací (enukleací) a marně jsem se snažila něco k tématu najít na internetu. Všechno bylo odborné, z pohledu lékařů a všude jen samá teorie. Ale ty rady, ten lidský přístup k věci jsem zde nenašla. Zoufale jsem si přála poznat někoho, kdo by mi poradil, řekl, jaké to je, co mě čeká, na co si dát pozor, kdo by mě možná i tak trošku utěšil, že žít s protézkou není tak zlé…,“ sdělila zakladatelka webu www.zivotbezoka.cz.

A díky snaze pomoci jiným vznikl tento web. Abyste vy, které vás to čeká, v tom nebyli sami… abyste vy, kteří máte čerstvě po operaci, mohli čerpat třeba i rady… abyste vy, kteří už s oční protézou několik let žijete, mohli podat pomocnou ruku jiným a nebo si jen přečetli to, jak s tím jiní zápasí.

Na webu Život bez oka – www.zivotbezoka.cz najdete nejen výrobce očních protéz v ČR a SR, dozvíte se jaké typy protéz se vyrábějí, jaká je jejich životnost, jak se o ně starat, na co si dávat pozor, ale také zde najdete nejčastější dotazy k očním protézám, zajímavosti a mnoho dalšího.
Důležité je vědět, že v tom člověk není sám…

Život bez oka
http://www.zivotbezoka.cz