Wellness Hotel Chopok je během léta plný atrakcí

Letní turistická sezóna je v plném proudu a turistům se otevírají různé možnosti příjemného strávení volného času. Nejoblíbenější kombinace je hory a voda. Hlavně pro rodiny s dětmi jsou prázdniny tím nejlepším časem na odpočinek i výlety. Jednou z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších lokalit Nízkých Tater je Demänovská dolina. Má nejen množství přírodních krás, ale i různých atrakcí, vhodných právě pro celé rodiny. Během léta je v Demänovské dolině nejpříjemněji. Zatímco v nížinách znepříjemňují život tropická vedra, na Liptově v horách je příjemně, vzduch je plný kyslíku a vůně jehličnanů. Navíc v létě osvěží i návštěva jeskyně. V Demänovské dolině jsou zpřístupněny hned dvě -Demänovská ledová jeskyně a Demänovská jeskyně svobody.

 

Nejlepší základnou pro výlety a zároveň i na pobyt v Nízkých Tatrách je Wellness Hotel Chopok **** v Jasné, který získal podle hodnocení Trend TOP hotely a restaurace 2015, ocenění nejlepšího 4* hotelu na Slovensku. Marketingová ředitelka Vladimíra Klaučová k tomu poznamenává:  „Od hotelu Chopok je to k Demänovským jeskyním opravdu blízko. Demänovská ledová jeskyně se nachází 300 m od hotelu a Demänovská jeskyně Svobody jeden kilometr. Dolina zároveň poskytuje nepřeberné množství lokalit a tras na výlety. Oblíbeným cílem výletů je i Demänovský kras, Vrbické pleso, vrch Chopok, středisko Jasná Nízké Tatry, nebo lanový park Tarzánie s bobovou dráhou. Významnou akcí pro celé rodiny jsou Dračí noci na Chopku, které se budou konat ve dnech 3. – 4. července, 7. – 8. srpna a 28. – 29. srpna 2015. Kromě překrásné přírody u nás najdou návštěvníci i nadstandardní ubytování. Naši hosté mají od letošního roku možnost využívat dvě wellness centra současně. Nově postavené Wellness centrum & bazén PRASLIČKA je v budově nového Kongresového & Wellness centra. Kromě toho je hostům k dispozici v původní části i rodinné Wellness centrum & bazény PLESNIVEC. K dispozici jsou také sauny, vnitřní vířivky, venkovní vířivka, Kneippova koupel. Pro rodiny s dětmi jsme připravili na léto i několik atraktivních akcí.“

 

Wellness Hotel Chopok **** nabízí letní rodinné pobyty. Návštěvníci mohou využít výhodnou nabídku pro rodiny „až 3 děti zdarma“ (při ubytování se 2 platícími osobami) a k tomu od 3 přenocování 1 noc zdarma. V ceně jsou i 2 plavecké bazény, 2 saunové světy, dětský bazén, 2 dětské koutky, animační program a velké dětské hřiště.

 

,,Hosté se mohou těšit 4-krát v týdnu i na Baby plavání pod vedením profesionálních instruktorek. V bohaté nabídce máme i Letnou dětskou školu vaření, dětský koutek Chopíkov dětský svět, LEGO dětský koutek, dětské hřiště, dětský bazén Plesnivec, vybavení pro děti, jako jsou postýlky, ohřívače mléka, stupínky, atd. Součástí je i relaxační bazén a saunový svět Plesnivec pro rodiny a plavecký bazén a saunový svět Praslička pro osoby nad 16 let. Animační program je připraven 6-krát v týdnu, ale zabaví i kreativní dílny a velmi oblíbená aktivita Vytoč si svůj hrnek, který si děti točí z hlíny přímo na hrnčířském kruhu. K večernímu programu patří také zábavní soutěže a kvízy. Hosté si mohou zahrát bowling, kulečník, nebo zacvičit v novém fitness. Pro 2-3 osoby se ceny pohybují od 1. – 12. 7. 2015 na 4 noci v pokoji Praslička od 4 870 Kč (179 Eur), v pokoji Plesnivec od 5 280 Kč (194 Eur),“ přibližuje nabídku V. Klaučová.

 

Dodává, že v rámci letního rodinného pobytu je v nabídce i Letní dětská škola vaření, kdy děti mohou v sobě objevit vztah k dobrému jídlu. „Šéfkuchař hotelu Ivan Klčovský dětem přiblíží nejen kouzlo kuchařského umění, ale i prakticky ukáže, jak správně namíchat ingredience a dbát na bezpečnost v kuchyni. Rodiče jsou stejně vítáni. Mohou si tak domů odnést praktické zkušenosti. Co si děti navaří, to musí i sníst. Letní škola vaření je připravena dvakrát týdně a to v pondělí a ve čtvrtek v době od 13.00 hod. Cena je cca 400 Kč (15 Eur) za jednu lekci na jedno dítě. Děti se každých sedm dní naučí nové recepty. Malí kuchaři budou navíc ocenění šéfkuchařem, který jim předá kouzelnou vařečku a diplom o absolvování školy vaření,“ říká V. Klaučová.

 

Upozorňuje i na atrakci pro malé děti a to lekce „baby plavání“, které se těšily velkému zájmu už loňskou sezónu a proto je hotel zařadil do letního programu i letos. Lekce budou probíhat v hotelovém bazénu 4-krát týdně v ranních hodinách, během celých prázdnin, ve dnech pondělí, úterý, čtvrtek, pátek, v době mezi 08.00 – 09.00 hod. Rezervační poplatek jecca 80 Kč (3€)/1 lekce/1 dítě.

 

„Výuku zajišťují vyškolené instruktorky Aqua Clubu, s. r. o. a Baby Clubu Sluníčko Liptovský Mikuláš. Maximální počet dětí ve skupince je 6-8, přičemž skupinky jsou tvořeny podle věku dětí. Rezervovat lekce si můžete při rezervaci pobytu, nebo při příjezdu, nebo během pobytu na recepci hotelu. Lekce baby plavání s instruktorem trvá půl hodiny ve vodě. Pak následuje půlhodina na suchu, případně v saunách (bylinková, max. teplota 60 °C), kde se instruktorka věnuje skupince a to buď formou baby masáže, nebo rozhovorem s rodiči a dětmi. Pro větší děti (od 2 let) je možné sestavit tematické lekce, jako např. ZOO, cirkus, pohádka o perníkové chaloupce, pohádkový les. Děti ve věku od šesti měsíců do 5 let jsou ve vodě vždy v doprovodu jedné dospělé osoby. Potřebné vybavení je buď plena do vody, nebo plavky s gumičkami. Postup instruktorek je citlivý a metodický, formou her, říkadel, písniček a pomocí speciálních plaveckých pomůcek. Děti se naučí orientovat nad i pod vodou, výdechy do vody, splývavé polohy na zádech i bříšku, skoky do vody s potopením a vyplutím nad hladinu, základy plaveckých stylů, prvky sebezáchrany a především se naučí cítit ve vodě bezpečně a přitom z ní mít zdravý respekt,“ vysvětluje V. Klaučová.

 

Doplňuje, že děti při pobytu ve vodě uvolňují přetížené svaly a používají svalové skupiny, které běžně nezapojují. Mezi přínosy „baby plavání“ patří i preventivní stránka – otužování, stimulace správného psychomotorického vývoje dítěte, zpevňování svalové soustavy, zlepšování peristaltiky a průchodnosti střev, ale i příznivý dopad na kardiovaskulární systém. Plavání zároveň zvyšuje kapacitu plic a zlepšuje činnost dýchacího systému, podporuje chuť k jídlu, zdravý spánek, umožňuje socializaci dětí, zlepšuje emocionální vývoj, nebo pomáhá v rozvoji komunikace.

 

 

Více informací je na www.hotelchopok.sk