Vsetínská nemocnice upravila prostory gynekologického oddělení

Vsetín 16. srpna (ČTK) – Vsetínská nemocnice upravila prostory gynekologicko-porodnického oddělení a novorozenecké stanice. V pátém patře pavilonu chirurgických oborů vznikly nové gynekologické ambulance, sdělil dnes ČTK mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant. Úpravy si vyžádaly 1,2 milionu korun.

Ve čtvrtém patře nemocnice zůstala příjmová ambulance, kde se zdravotníci postarají o pacientky v době pohotovosti i o hospitalizované pacientky. „Změna přinesla zlepšení pro pacientky i personál. Zkrátila se čekací doba, protože v pátém patře můžeme současně plnohodnotně pracovat ve dvou ambulancích s potřebným vybavením, se společným pracovištěm pro sestru. Připraven je i prostor pro urogynekologickou ambulanci,“ uvedl zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Martin Janáč.

Ve čtvrtém patře se současně uvolnily místnosti pro rozšíření novorozenecké stanice a upravil se tam jeden pokoj pro pacientky, který může být využívaný v případě potřeby jako izolační nebo jako nadstandardní pokoj. „Po možnosti ubytování v nadstandardním pokoji byla mezi rodičkami už dlouho velká poptávka. Máme radost, že se jej podařilo realizovat,“ uvedl Janáč. Ve třech předporodních pokojích na porodních sálech byla také instalována klimatizace.

Vsetínská porodnice eviduje za letošní první pololetí 428 porodů, loni jich ve stejném období bylo 419. Loni bylo v nemocnici 895 porodů, což bylo nejvíce za posledních 20 let. Narodilo se při nich 901 dětí, z toho 464 chlapců a 437 děvčat.