Ultrazvukový analyzátor BodyMetrix vstoupil na český trh

    Praha 7. května (PROTEXT) – Analyzátor skladby těla BodyMetrix amerického výrobce Intelametrix, vstoupil na český a slovenský trh. Jeho distributor, společnost Fit Academy, jej po celý květen a červen představuje po ČR v rámci BodyMetrix Tour.
    BodyMetrix Adipometr je jednoduchý nástroj, který však jako jediný na našem trhu využívá technologii ultrazvuku, pro měření svalové a tukové tkáně. Výhodou tohoto analyzátoru je možnost přesně "vyfotografovat" konkrétní partii těla a zaznamenat tak průběžné změny v kvalitě svalové tkáně a v úbytku tuku.
    Obdobné přístroje na trhu měří pouze hodnoty a sice na principu odhadů skrze populaci (metody BIA, atp.). Oproti tomu BodyMetrix měří na principu reálných hodnot klienta a výsledky neovlivní ani požití kávy, či většího množství tekutin, jako u jiných přístrojů.
    Jeho využití je vhodné zejména pro výživové specialisty, dietology, lékaře, ale i fitness trenéry a jiné specializované terapeuty.
    "Je to nástroj, který na našem trhu dosud významně chyběl. Stávající metody měření skladby těla jsou mnohdy nepřesné, nebo nevypovídající," říká Karel Jarušek ze společnosti Fit Academy.
    BodyMetrix je také partnerem Aliance výživových poradců. Veškeré informace o Adipometru BodyMetrix jsou dostupné na webových stránkách http://www.bodymetrix.cz.
    Kontakt:
    Fit Academy
    Karel Jarušek
    +420 602 777 654
    bodymetrix@fitacademy.cz
    http://www.bodymetrix.cz
    ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz