Svatoanenská nemocnice Brno ruší zákaz návštěv, jsou možné ve středu a neděli

Erlebach upozornil, že je potřeba mít nasazený respirátor po celou dobu návštěvy a dbát na hygienu rukou. „Doba u pacienta bude omezena na 20 minut, přičemž jej mohou navštívit maximálně dvě osoby zároveň,“ řekl Erlebach. Náměstek Jindřich Olšovský uvedl, že by se návštěvníci měli řídit pokyny zdravotnického personálu na daném oddělení. „Ten na místě individuálně zváží, zda umožní pacientovi odejít s návštěvou ven, nebo zůstane v pokoji, či se přesune na jiné konkrétní místo přímo na oddělení,“ uvedl Olšovský.

 

Ve Fakultní nemocnici Brno jsou návštěvy možné už delší dobu. Podle mluvčí Veroniky Plaché jsou u dospělých ve středu a v neděli od 15:00 do 17:00 a mohou přijít dva lidé. Dětská nemocnice má návštěvní hodiny denně od 15:30 do 17:30 a v sobotu a v neděli od 9:30 do 11:30.

 

Pandemie koronaviru v ČR propukla před dvěma lety. První případy se v kraji objevily předloni v březnu. Od té doby je k dnešku 398.955 potvrzených případů. Vyléčilo se 385.977 lidí, naopak 4720 s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.