Startuje Mentem.cz – posilovna mozku pro každého

Brno 12. ledna (PROTEXT) – Vloni v listopadu byl spuštěn online projekt Mentem.cz, vůbec první projekt svého druhu zaměřující se na trénink mozku a jeho kognitivních funkcí – paměti, pozornosti, rychlosti rozhodování, verbálních schopností nebo prostorové orientace. Projekt cílí především na děti, studenty, seniory, lidi s psychickými potížemi nebo rehabilitující pacienty po úrazu hlavy, ale obecně je vhodný prakticky pro každého, kdo chce zlepšit svůj mentální výkon. Inspiraci projekt našel v západních zemích, kde je trénink mozku běžnou rutinou pro jakoukoliv profesi a věkovou skupinu.

Mentem.cz, znamenající latinsky "mysl", je online server, na kterém se uživatel za pár desítek sekund zaregistruje a může začít s tréninkem. Trénink je vždy personalizovaný – uživatel si už při registraci zvolí, kterou část mozku chce trénovat nejvíce, přičemž samotný tréninkový plán se poté mění a přizpůsobuje v závislosti na dosahovaných výsledcích. Pokud máte slabou paměť, budete více trénovat paměť, jestliže vám dělá potíže prostorová orientace, systém to rychle pozná a bude se zaměřovat právě na ni.

Jak přesně to funguje?

Systém vám na každý den připraví pětici interaktivních her, jejichž odehráním splníte tzv. denní plán. Splnění denního plánu zabere maximálně několik desítek minut a navíc odemkne možnost zahrát si i další hry dle vlastního uvážení – na výběr je momentálně z 25 her a jejich počet se do budoucna bude zvyšovat.

Proč Mentem.cz vznikl?

"V USA a dalších západních zemích jsou podobné servery zcela běžné, nicméně kvůli jazykové bariéře nenachází uplatnění na českém trhu. Proto jsme zahraniční trhy důkladně prostudovali a připravili vlastní řešení, které využívá výhradně své technologie, nápady i unikátní tréninkové hry a procesy.“, říká manažer projektu a předseda neziskové organizace Mentem – brain training, z.s. Lukáš Bryksa a dodává: Věříme, že díky dvouleté práci s odborníky a psychology v oboru bude mít projekt přínos pro každého, kdo jej vyzkouší. V plánu máme další rozvoj tréninkových postupů i přidávání nových zábavných tréninkových her či odborných článků do blogu“.

Kromě samotného tréninku najdete na Mentem.cz desítky odborných článků věnujících se mozku a jeho fungování. Server tak neslouží jen jako tréninkový, ale rovněž jako vzdělávací portál, který přináší odborné a zajímavé informace z doposud nepříliš probádaného oboru.

Od letošního února se chystá spuštění novější verze, která s sebou přinese významná vylepšení a také symbolické zpoplatnění služeb (momentálně je portál zcela bezplatný). Uživatel bude mít možnost zdarma vyzkoušet sedmidenní trénink, po jehož skončení buďto s tréninkem skončí, nebo uhradí poplatek 990 Kč ročně a bude ve svém sebezdokonalování pokračovat. Díky symbolickému poplatku bude moci Mentem.cz zůstat bez reklam a komerčních sdělení.

Ceník služeb Mentem.cz
    1 měsíc – 190,00 Kč
    3 měsíce – 390,00 Kč
    1 rok – 990,00 Kč

Kontakt:
    Vydal Mentem – brain training, z.s.
    info@mentem.cz; mobil: 604 855 309
    http://www.mentem.cz