Spolu proti melanomu. ČPZP Vám zdarma vyšetří znaménka

Ostrava, 18. dubna 2016 – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) připravila pro veřejnost vyšetření pigmentových skvrn či znamének na kůži. Tato vyšetření budou zcela zdarma, uskuteční se pod názvem Spolu proti melanomu v průběhu května a postupně navštíví osm měst České republiky.

„Bezplatnou prohlídku kůže budou moci lidé absolvovat přímo na náměstích vybraných měst ve vybavených stanech s potřebným soukromím. Vyšetřeni budou všichni zájemci bez omezení věku a bez ohledu na to, u které zdravotní pojišťovny jsou registrováni,“ uvedl Bc. Libor Bedrlík, vedoucí odboru produktů a služeb.

 

Kontrolovat mateřská znaménka budou čtyři lékaři z nemocničních zařízení i ambulantních praxí. Lidé rovněž dostanou odborná doporučení, jak pokožku správně chránit před sluncem a jak rozpoznat první příznaky změny znamének při samovyšetření.

 

Cílem této nevýdělečné, veřejně prospěšné akce Spolu proti melanomu je upozornit na nebezpečí zvyšujícího se výskytu melanomu a na nutnost prevence. „Zhoubný melanom je nádor kůže, který patří mezi nejzhoubnější druhy rakoviny. Je zákeřný tím, že začíná relativně brzy metastazovat do dalších částí a orgánů lidského těla, proto je nesmírně důležité odhalit nemoc včas,“ upozorňuje revizní lékař ČPZP MUDr. Jiří Řepišťák. Ročně onemocní melanomem jen v Česku na 1500 lidí a 300 jich umírá.

Akce odstartuje v Novém Jičíně na Masarykově náměstí ve dnech 2. a 3. května. Poté zamíří do Kolína, Olomouce, Zlína, Jihlavy, Liberce, Hradce Králové a poslední zastávku bude mít na Hlavní třídě v Ostravě – Porubě. Akce je s jednou výjimkou koncipována jako dvoudenní. První den bude vyšetření probíhat v době od 12 do 17 hodin a další den vždy do 8 do 15 hodin. Pouze v Kolíně na Karlově náměstí se budou moci zájemci nechat vyšetřit v době od 9 do 17 hodin. Další informace o akci najdete na www.spoluprotimelanomu.cz.

 

Kampaň Spolu proti melanomu

Město

Místo konání

Termín

Nový Jičín

Masarykovo náměstí

2. – 3. května 2016

Kolín

Karlovo náměstí

10. května 2016

Olomouc

Horní náměstí

11. – 12. května 2016

Zlín

Náměstí Míru

16. – 17. května 2016

Jihlava

Masarykovo náměstí

18. – 19. května 2016

Liberec

Náměstí Dr. E. Beneše

24. – 25. května 2016

Hradec Králové

Masarykovo náměstí

26. – 27. května 2016

Ostrava – Poruba

Hlavní třída

30. – 31. května 2016

 

 

 

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je druhou největší zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou s více než 1,2 milionu pojištěnců a 110 pobočkami po celé České republice.

 

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím

Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí

tel.: 599 090 182, e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz

aktuální informace na http: www.cpzp.cz