Reprofit získal nejmodernější inkubátor – jmenuje se Geri

Brno, 31.7.2017 (REPROFIT) – Pod drobnohledem  budou embrya v české reprodukční klinice Reprofit International v Brně. Klinika totiž získala supermoderní inkubátor Geri, který 24 hodin denně sleduje vývoj embryí před tím, než je lékaři vloží do těla ženy. Odborníkům tak umožní zjistit, která embrya mají největší šanci na správný vývoj. Výzkum vývoje embryí navíc pomůže v budoucnu odhalit i případnou příčinu neúspěchu při oplodnění.

„Tím, že se víko komor prakticky neotevírá, jsou kultivační podmínky pro vývoj embryí mnohem lepší než ve standardním inkubátoru, proces kultivace se nepřerušuje, ohrožení embryonálního vývoje vnějšími podněty je minimální,“ vysvětluje PharmDr. Zuzana Holubcová PhD., jejíž tým bude inkubátor Geri používat k výzkumu. „Nyní se můžeme hodně dozvědět o preimplatačním vývoji a tyto poznatky použít pro zlepšení léčby neplodnosti. Budeme se snažit identifikovat znaky, které jsou důležité pro správný vývoj embrya. To do budoucna povede k lepšímu zhodnocení vývoje a implantačního potenciálu embrya. Naše průběžné výsledky se budeme snažit prezentovat odborné veřejnosti v domácím i zahraničním kontextu,” říká Zuzana Holubcová. Klinika nabídne Geri indikovaným pacientským párům zdarma.

Inkubátor Geri sleduje embrya s pomocí vysokorychlostních kamer v reálném čase, snímá je každých 5 minut. V 6 komorách může být uloženo až 96 embryí. Každá komora je řízena nezávisle. Otevírání víka je minimalizováno, což pomáhá udržet optimální prostředí. Jedna komora slouží pouze embryím jedné pacientky. Výběr kvalitního embrya je pro úspěšné těhotenství klíčový.

 

 O REPROFIT International:

Reprofit International v Brně je klinika reprodukční medicíny a gynekologie, která se úspěšností řadí mezi renomovaná evropská zařízení. Za 11 let existence kliniky si přišlo pro pomoc více než 15 000 párů z více než 90 zemí světa. V roce 2016 provedli lékaři REPROFIT International 4 480 léčebných cyklů. Bez ohledu na vysoký počet prováděných výkonů si klinika udržuje nejvyšší možný standard péče, což dokazuje významná úspěšnost v početí dítěte. Do Reprofitu International přichází 2/3 pacientů po neúspěších na jiných klinikách, a po léčbě jich více než 65 % otěhotní.