Ředitelem Fakultní nemocnice Brno se stane chirurg Rovný, nahradí Štěrbu

Fakultní nemocnice Brno s více než 2000 lůžky patří k největším zdravotnickým zařízením v Česku, má skoro 6000 zaměstnanců. „Úkolem ředitele bude navázat na dosavadní činnost Fakultní nemocnice Brno, zachovat vysokou úroveň této instituce a dále ji rozvíjet ve specializované, komplexní a v některých oblastech superspecializované medicínské pracoviště poskytující špičkovou léčebnou a preventivní péči pro všechny věkové skupiny,“ uvedl Jakob.

 

Rovného doporučila výběrová komise. „Rozhodl jsem se akceptovat výsledek výběrové komise. Pan doktor Rovný je respektovaný chirurg, který má dlouholeté manažerské zkušenosti,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Podle něj Rovný ve své profesní historii prokázal, že je schopen efektivně řídit zaměstnance, ale také nastavit funkční procesy řízení na všech úrovních. „Věřím, že pod jeho vedením vznikne ve fakultní nemocnici prostor pro další rozvoj špičkové péče, která je pacientům poskytována, aniž by se nemocnice potýkala s finančními problémy,“ dodal Válek.

 

Rovný působí posledních 15 let na vysokých manažerských pozicích obou fakultních nemocnic v Brně, především pak na pozici lékařského náměstka ředitele a člena strategických týmů. Podle Jakoba má za sebou zkušenosti s realizací mnoha velkých reorganizačních aktivit a investičních akcí. Vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Věnuje se odborné přednáškové a publikační činnosti.