RBP bude praktickým lékařům platit za delší ordinační dobu

OSTRAVA, 26. března 2019 (RBP) – Zdravotní pojišťovna RBP se jako první zaměstnanecká pojišťovna individuálně rozhodla vyplácet praktickým lékařům bonifikací za to, že pro klienty pojišťovny prodlouží provozní hodiny ve svých ordinacích.  Od tohoto kroku očekává jednak zlepšení dostupnosti lékařské péče, ale i zkvalitnění poskytovaných služeb s ohledem na časové dispozice pojištěnců.  Základní ordinační doba je aktuálně 30 hodin týdně, rozložených do 5 pracovních dnů. Lékařům, kteří nabídnou pacientům rozšířené ordinační hodiny včetně objednávkového systému, RBP navýší základní kapitační sazby o 5 – 20% v závislosti na rozsahu provedených změn. Základní kapitační sazba dle vyhlášky MZČR 201/2018 Sb. je 56 korun za standard (tedy 30 hodinová ordinační doba a 1 pacient).

„Bezproblémová dostupnost péče praktických lékařů je jedním ze základních prvků zdravotní politiky RBP. Proto jsme se rozhodli ocenit lékaře, kteří přizpůsobí provoz ve svých ordinacích potřebám našich klientů. Bonusové úhrady proto poskytneme jak praktickým lékařům pro dospělé, tak i praktickým lékařům pro děti“, uvedl ředitel pro smluvní vztahy a správní řízení RBP Václav Janalík.

Bonifikace praktických lékařů RBP zahájí od 1. května 2019.

Konkrétní podmínky budou zveřejněny na webu RBP, prostřednictvím infolinky 800 213 213 a na všech kontaktních místech pojišťovny.