Přístavba pro magnetickou rezonanci v Kroměříži bude stát 90 mil.

Zlín 9. května (ČTK) – Zlínský kraj vybral dodavatele na přístavbu budovy A v Kroměřížské nemocnici. Do objektu bude umístěna magnetická rezonance. Přístroj, který přesně zobrazuje vnitřní části těla, dosud v nemocnici nebyl. Díky veřejné zakázce se podařilo dosáhnout na cenu stavby 90,3 milionu korun včetně DPH, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL).

„Je to téměř o sedm milionů méně oproti rozpočtu projektanta. Práce by měly být zahájeny letos v červnu, jejich dokončení je naplánováno na jaro příštího roku,“ uvedl hejtman.

V přístavbě bude magnetická rezonance, další diagnostické přístroje a pracoviště ortoptiky, včetně provozního i technického zázemí pro tyto provozy. Částečně modernizováno bude také východní křídlo budovy A kvůli návaznosti na další diagnostická pracoviště. Součástí akce bude také rekonstrukce trafostanice a náhradního zdroje.

Kraj vybíral dodavatele stavby již loni, nabídnutá cena však byla podle hejtmana vysoká a kraj se rozhodl výběrové řízení zopakovat. Nyní se ještě řeší možné získání evropské dotace 25 milionů korun na magnetickou rezonanci. Na základě podmínek dotačního programu měl být přístroj zprovozněn do konce letošního roku, podle Čunka se však podařilo termín prodloužit.

Krajští radní také schválili zahájení veřejné zakázky na výběr dodavatele další investiční akce v Kroměřížské nemocnici, a to výstavby 62 parkovacích míst. Počítá se také s úpravou zpevněných ploch, novou výsadbou zeleně, veřejným osvětlením a opravou kanalizace. Náklady se odhadují na necelých sedm milionů korun bez DPH. Práce by měly trvat od od srpna do listopadu letošního roku.

Jana Kuncová dr