Přírodní relax s mýdlem

Praha, 10. 5. 2017 (mamaPR)

 

Jaro již klepe na dveře a možná tím probouzí i vaši touhu dostat pleť po zimě do kondice. Ano, jaro umí být krásné a optimistické, ale když dojde na nastartování buněk, nejedné z nás na tváři zatrne úsměv. Berme to ale s klidem, protože jarní pleťový detox může být příjemný i povzbuzující. Pojďte na něj s bylinnými produkty z Mýdlárny Castanea.

Síla bylinek je nejen v aroma, ale především ve složení jednotlivých rostlin. Každá z nich má specifické vlastnosti a už naše babičky věděly pro kterou sáhnout při léčení různých neduhů.

Pravidla pro úspěšné zvládnutí jara

Naše tělo se po chladné zimě pomalu dostává zpět do kondice a právě první teplé dny pro něj mohou znamenat riziko rychlého onemocnění. Je to zcela přirozené, protože tělo není po lenivé zimě zvyklé na pobyt venku. Nemá ještě vybudovanou dostatečnou imunitu a chybí mu dostatek vitamínů. Pravidlo číslo 1 zní tedy jasně:

1. Zvyšte obranyschopnost organismu!

Ideálně k tomu poslouží koupel v bylinných mýdlových strouháncích s nimbovým olejem. Jedná se o olej, který se získává ze semen stromu Azadirachta Indica. Tato rostlina pocházející z Indie je považována za přírodní antibiotikum pro své antiseptické a hojivé účinky. Koupel v mýdlových strouháncích s nimbovým olejem jednak nastartuje obranyschopnost, ale napomáhá také lepší regeneraci pokožky. Snadno se vstřebává a pomáhá rychle hojit poškozené vrstvy epidermu.

POPISEK: Bylinné mýdlo s nimbovým olejem, 70 Kč/100g

2. Dopřejte tělu regeneraci

Zkuste mýdlo s horskou mízou. Jedná se o učiněný „zázrak“, který ulevuje nejen kůži postižené lupénkou, ale regeneruje každý typ pokožky. Horská míza je vysoce antiseptická a regenerační složka, která obsahuje směsi aminokyselin a minerálů, vitamíny skupiny B a D, mastné kyseliny a stopové prvky. Mýdlo vytvoří na povrchu pokožky jemnou vrstvu, která dopřává výživu po celý den.

POPISEK: Přírodní mýdlo s horskou mízou, 130 Kč/100g

3. Připravte pleť na slunce

V zimě se slunce objevuje jen zřídka. Když už se ukáže, síla jeho paprsků není zdaleka tak intenzivní jako na jaře a později v létě. Jarním paprskům vystavujeme zejména obličej, a proto musíme dbát, aby nedošlo k poškození kožních buněk. Skořicové mýdlo pleť důkladně zregeneruje, prokrví a očistí pokožku od odumřelé kůže.

POPISEK: Bylinné mýdlo se skořicí, 70 Kč/100g

4. Dodejte pleti hydrataci

Přírodní bylinné mýdlo s šípkovým olejem je bohatým zdrojem nasycených mastných kyselin a vitamínu A. Po použití dodá pleti jemnost, hydrataci a pružnost. A to je ideální příprava pro letní slunné dny.

POPISEK: Bylinné mýdlo se šípkovým olejem, 70 Kč/100g

 

 

O mýdlárně Castanea Nature:

Mýdlárnu založila Miloslava Wegschmiedová, která se zaměřila na ruční výrobu bylinných mýdel a dalších přírodních produktů. Používá kvalitní přírodní oleje bez chemických přídavků a bylinné extrakty získává z vlastních rostlin pěstovaných v oblasti Českého Švýcarska. Veškeré výrobky jsou podrobeny náročným testům ve Státním zdravotním ústavu v Praze. Každé mýdlo má certifikát kvality a na mýdlo s horskou mízou má Castanea Nature vlastní „malý patent“.