Pojišťovnu můžete do konce září změnit z pohodlí domova

Ostrava, 20. září 2016 – Do konce září mají pojištěnci šanci změnit zdravotní pojišťovnu. V letošním roce naposledy. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna přichází s jednoduchým, rychlým a on-line řešením.

Zdravotní pojišťovnu lze změnit do 30. 9. 2016 s tím, že klientem nové zdravotní pojišťovny budete od 1. 1. 2017. Další šance na změnu přijde až v příštím roce. Rozhodně není nutné ztrácet čas běháním na pobočku, změnu zdravotní pojišťovny můžete dnes provést z pohodlí svého domova.

U České průmyslové zdravotní pojišťovny stačí vyplnit registrační formulář umístěný na webových stránkách www.cpzp.cz. Klienta následně kontaktuje kurýr České průmyslové zdravotní pojišťovny a domluví se s ním na podpisu Evidenčního listu pojištěnce,“ uvádí tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová. Pojišťovna rovněž odhlásí nového klienta od stávající zdravotní pojišťovny, takže jedinou povinností klienta zůstane oznámit změnu pojišťovny svému zaměstnavateli.

On-line registrace do ČPZP však není jedinou službou, kterou si klienti pochvalují. V rámci komplexních on-line služeb patří k nejoblíbenějším chat či kontrola zdravotního účtu pojištěnce, kdy klienti sami kontrolují, zda lékaři pojišťovně vykazují zdravotní péči, kterou klienti skutečně čerpali. Velký zájem je také o nabídku na uzavření cestovního pojištění. Navíc pojištěnci mohou využívat lékařskou poradnu a mnoho dalšího.

Prevence je pro pojišťovnu s více než 1,2 milionu klientů zásadní. ČPZP je jedinou zdravotní pojišťovnou, která od prosince roku 2014 klienty pomocí SMS zpráv upozorňuje na blížící se termín preventivních lékařských prohlídek. Do konce srpna svým pojištěncům rozeslala celkem 281 670 SMS.

V ČPZP víme, že preventivní prohlídka může zachránit život. Významu prevence odpovídá také široká nabídka preventivních programů pro celou rodinu, kdy lze čerpat příspěvky například na prevenci rakoviny prsu, prostaty, tlustého střeva, až 1000 Kč pro nastávající maminky na prvotrimestrální screening, či až 1000 Kč na prevenci trombózy pro dívky od 12 do 18 let,“ vypočítává výhody pojištěnců Mazurová.

Na posílení imunity dětí připravila ČPZP na podzim vitamíny pro děti zdarma, atraktivní programy čekají na dárce krve. Pro všechny pojištěnce jsou také připraveny zajímavé produkty a služby na slevovém portálu pojišťovny www.nechcinudu.cz.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je druhou největší zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou s více než 1,2 milionu pojištěnců a 110 pobočkami po celé České republice.

 

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím

Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí

tel.: 599 090 182, e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz

aktuální informace na http: www.cpzp.cz