Ozdravné přímořské pobyty pro děti pojišťovny RBP

Ostrava 27. června 2019 (PROTEXT) – Ozdravné přímořské pobyty pro děti řeší zdravotní pojišťovna RBP v roce 2019 novým alternativním programem.

Po negativních zkušenostech s kvalitou hromadně organizovaných přímořských pobytů pro děti, kterým čelily některé zdravotní pojišťovny v loňském roce, se zdravotní pojišťovna RBP rozhodla, že rodičům malých pojištěnců od roku 2019 nabídne zcela novou alternativní nabídku.

„Ta spočívá v tom, že k ozdravným pobytům svých dětí u moře mohou rodiče využít kterýkoliv zájezd zakoupený v cestovní kanceláři v délce nejméně 14 pobytových dnů a navíc v termínu, který jim vyhovuje. V tomto případě mohou pro každé dítě získat finanční příspěvek až 10 tisíc korun. Pobyty u moře navíc nejsou omezeny pouze prázdninami, ale tento program je celoroční,“ uvedl v reakci výkonný ředitel RBP Antonín Klimša.

Příspěvky jsou určeny pro děti ve věku 8 – 15 let s opakujícím se onemocněním horních cest dýchacích, alergiemi a dermatózami. Pobyt v tomto programu pak může být individuální s cestovní kanceláří, nebo organizovaný, např. letní tábor, případně v doprovodu rodičů či blízké rodiny. První odezvy potvrdily, že pojištěncům RBP alternativní program vyhovuje, ačkoliv už ozdravné pobyty komplexně neorganizuje zdravotní pojišťovna. Důkazem toho je i skutečnost, že si o novou formu příspěvku požádalo už bezmála 100 klientů.

„Aktuálně jsme termín pro podávání žádostí prodloužili do konce září. Dá se tedy očekávat, že náš nový program využijí i další pojištěnci zdravotní pojišťovny, kteří se k moři chystají až po hlavní turistické sezoně, případně na konci roku,“ dodal výkonný ředitel.

Ivo Čelechovský,

tiskový mluvčí RBP, zdravotní pojišťovny