Neseď! Makej! vyzval děti ke sportování liberecký Sport Park

Liberec 16. února (ČTK) – Neseď! Makej! vyzval děti liberecký Sport Park. Městský sportovní areál s 35 sportovišti a Home Credit Arenou zveřejní postupně ve čtyřech týdnech sportovní výzvy, tou první je běh na 800 metrů. Výzva je primárně zaměřená na děti do 15 let, s cílem zvednout je od počítačů, řekl dnes ČTK Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec, která areál provozuje. Všichni trenéři a organizátoři podle něj vnímají dopad nesportování na mládež.

Už dnes dorazily do areálu první děti, aby si dvě kola sportovní výzvy zaběhly. „Máme na to pozitivní reakce. Chceme motivovat děti, které se půl roku neměly možnost s někým porovnat. Sázíme na jejich soutěživost. Budeme vždy v pondělí zveřejňovat výsledky, chceme, aby se tam děti hledaly, věříme, že je to bude motivovat,“ doplnil Přinda. Pro nejlepší jsou podle něj připravené hodnotné ceny, odměnu ale dostane každý, kdo se zapojí.

Liberecký městský areál poskytuje zázemí pro více než 45 sportovních klubů a v běžném provozu jím denně projde přes 4000 návštěvníků. Už týdny jsou ale kvůli koronavirové pandemii krytá sportoviště zavřená s výjimkou Home Credit Areny, která slouží extraligovému týmu Bílých Tygrů. „My tou výzvou chceme vzdorovat nesportování a ne jen nečinně přihlížet umírání sportu v přímém přenosu. Hrajeme o naši další generaci, jaké následky to (covid) na nich zanechá,“ podotkl Přinda.

I když jsou krytá sportoviště zavřená, lidé mohou využít ta venkovní. „Atletický areál zažívá neuvěřitelný boom, i proto osvětlujeme atletickou dráhu, aby tam veřejnost mohla běhat od rána do večera. Uklízíme ovál od sněhu, areál je natolik rozlehlý, aby si tu každý místo našel,“ řekl Přinda.

Sport Park chce podle Přindy otevřít, jakmile to bude možné. I proto už připravuje vlastní testovací místo, aby v areálu bylo možné zajistit antigenní testy na koronavirus pro veřejnost a oddíly, které tam působí. „V horizontu deseti dnů tu chceme mít certifikované testovací místo,“ dodal.