Nemocnice v Brně chystá dotazník spokojenosti zaměstnanců

Brno 13. září (ČTK) – Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně chystá dotazník spokojenosti zaměstnanců. Dotazování se uskuteční v říjnu, řekl ČTK nový ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák. Chtěl by pomocí dotazníku například zlepšit personální oblast, ale i vzhled nemocnice nebo třeba stravování. Nemocnice má kolem 3000 zaměstnanců. Podle mluvčí nemocnice Dany Lipovské dostane dotazník každý, ale vyplnění bude dobrovolné.

Dotazník bude mít několik okruhů. „Budou to otázky týkající se spokojenosti se zaměstnavatelem, spokojenosti s prací jako takovou, vztahů na pracovišti a komunikace, otázky osobní perspektivy, příležitostí a podobně. Chceme znát názory zaměstnanců, které jsou pro vedení nemocnice důležité,“ uvedla Lipovská.

Vedení nemocnice si od dotazníku slibuje zpětnou vazbu, potom chce změnit negativní věci k lepšímu. „Chceme se zeptat, na co bychom se měli zaměřit, co lidi v práci motivuje, jaké změny by měly nastat,“ doplnil ředitel Vajdák. Naposledy zaměstnanci nemocnice vyplňovali dotazník v roce 2011.

Vajdák se stal ředitelem 1. srpna, kdy nahradil Martina Pavlíka. Pavlík se po pěti letech ve vedení nemocnice rozhodl vrátit na pozici lékaře ARO. Nemocnice se dlouhodobě potýká s dluhy. Nyní má závazky po splatnosti 1,2 miliardy korun. Vajdák navrhl ministerstvu zdravotnictví plán restrukturalizace, který by měl nemocnici z dluhů vyvést za pomoci finančního partnera z oblasti zdravotnictví.

hor ver