Nemocnice Strakonice instalovala do svého areálu rouškomat

Strakonice 3. srpna (ČTK) – Nemocnice ve Strakonicích instalovala do svého areálu rouškomat. Lidé si v něm mohou koupit mimo jiné i dezinfekci nebo rukavice. Jde o první nemocnici v Jihočeském kraji, která rouškomat instalovala. ČTK to řekla mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková.

Rouškomat ve Strakonicích lidé najdou v centrální recepci pavilonu operačních oborů. „Návštěvníci i pacienti naší nemocnice jsou disciplinovaní, přesto se občas stane, že příchozí či přijíždějící s sebou roušku prostě z banálních důvodů nemají,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Fiala.

V Jihočeském kraji platí od středy nařízení, kdy lidé musí nosit roušku v nemocnicích, domovech pro seniory nebo na úřadech. Fiala uvedl, že automat pomůže především návštěvníkům, kteří si ochranu úst zapomenou, takže se pro ni nebudou muset vracet domů.

Cena jedné roušky je 20 korun, za nanoroušku lidé zaplatí 30 korun. V Jihočeském kraji jako první instalovali rouškomat v Českém Krumlově ve vestibulu supermarketu Terno. Následně se podobný přístroj objevil i na jiných místech v regionu.

rek hj