Nemocnice Na Bulovce přijala dar v podobě inkontinenčních pomůcek TENA

Praha, 4. června 2019 (Nemocnice Na Bulovce) – Dnes přijalo Urologické oddělení Nemocnice Na Bulovce inkontinenční pomůcky TENA. Řešení inkontinence neboli úniku moči je velmi častou součástí péče o urologické pacienty. Nemocnice Na Bulovce proto dar společnosti Essity, do jejíhož portfolia patří značka TENA, velmi vítá. Absorpční pomůcky budou použity k péči o pacienty hospitalizované na Urologickém oddělení. 

Urologické oddělení Nemocnice Na Bulovce bylo založeno jako vůbec první samostatné urologické pracoviště v českých zemích. Poskytuje v celém rozsahu operační léčbu pro onemocnění močových cest, provádí operace pro nádorová onemocnění prostaty, ledvin či močového měchýře, plastické operace předkožky a další operační výkony. „Mnoho pacientů, kteří jsou na našem oddělení hospitalizováni, trpí zároveň inkontinencí. Dar od společnosti Essity nás proto velmi potěšil. Věříme, že s těmito pomůckami budou naši pacienti spokojeni,“ říká primář oddělení MUDr. Otakar Mareš. „Únik moči je obecně jedním z nejčastějších zdravotních problémů, celosvětově postihuje zhruba 4–8 % populace. V České republice se s inkontinencí potýká téměř půl milionu lidí,“ doplňuje primář MUDr. Mareš. 

V portfoliu inkontinenčních pomůcek máme na našem oddělení plenkové kalhotky a základní jednoduché vložky, které jsou hrazeny z limitů pro oddělení,“ vysvětluje vrchní sestra Urologického oddělení Mgr. Renata Grymová a doplňuje: „spotřeba těchto kalhotek je zhruba 100 ks za měsíc. Často mají ležící pacienti permanentní močový katetr. Pacienty, které propouštíme do domácí péče vybavujeme poukazy na inkontinenční pomůcky, které by jim mohly vyhovovat vzhledem k typu inkontinence. Tyto pomůcky jsou hrazeny v množství určeném danou zdravotní pojišťovnou.“

Značka TENA věnovala Urologickému oddělení Nemocnice Na Bulovce pomůcky určené ženám i mužům trpícím inkontinencí v různých stupních. „Chápeme, že každá situace a každý člověk je jedinečný a individuální péče je proto zásadní. Všechny TENA výrobky jsou vyvíjeny tak, aby pacientům zajistily komfort, důstojnost a optimální zdraví pokožky. Věříme, že naše pomůcky pomohou pacientům Urologického oddělení Nemocnice Na Bulovce zvládnout jejich zdravotní problémy,“ dodává Mgr. Monika Hradecká, Public & Regulatory Affairs Manager CZ&SK společnosti Essity Czech Republic.