Nejvíc sportů pohromadě si můžou děti i dospělí vyzkoušet už tento víkend v Brně

Brno, 8. září 2015

Bude z vašeho dítěte basketbalista, fotbalista nebo ragbista? Zjistěte to už tento víkend v Brně. Odehraje se zde totiž ryze sportovní akce pro děti s názvem Sporťáček. Tato putovní akce překonala minulý víkend v Praze český rekord a agentura Dobrý den ho vyhlásila jako festival s největším počtem sportovních aktivit na jednom místě. Do  moravské metropole dorazí tento festival poprvé v sobotu 12. září. Od 10 do 18 hodin se areál Hněvkovského v Brně přemění v nabitou přehlídku sportovních disciplín, které si můžou vyzkoušet děti i dospělí.

Svou letošní premiéru si putovní festival odbyl ve Zlíně a poté pokračoval v Českých Budějovicích a v Praze. Nyní míří i do Brna. „Sporťáček není o tom kouknout se, navštívit pár stánků a dostat hodně letáků. Chceme představit co nejvíce sportů na jednom místě tak, aby si je děti i rodiče mohli sami ‚osahat‘, pobavit se s trenéry, známými i neznámými sportovci, a dostat informace o všem, co ke sportování patří,“ říká ředitel a zakladatel Sporťáčku Jakub Makalouš. Děti i rodiče si tak můžou v Brně vyzkoušet své dovednosti na zhruba 70 stanovištích, na kterých se představí české kluby a sportovní svazy.

Festival se letos koná popáté a přináší atraktivní novinky. Tou je například umělý led ze společnosti HFL Sports Group, který se Sporťáčkem cestuje na všechny akce a děti si na něm zabruslí třeba i se špičkovými hokejisty. To, která disciplína by pro ně mohla být ta pravá, mohou děti zjistit nejen praktickým vyzkoušením, ale i tělesným měřením u stanoviště Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy či analýzou sportovních předpokladů u stánku Českého olympijského výboru. Díky sportovnímu vysvědčení se tak mohou dozvědět, zda vynikají rychlostí, silou, nebo rovnováhou.

Festivalu se pravidelně účastní slavní sportovci i celebrity. Letos tak návštěvníci mají možnost potkat třeba českého reprezentanta v běhu na lyžích Lukáše Bauera, bývalého fotbalistu Zdeňka Grygeru, krasobruslaře Tomáše Vernera, volejbalistku Kristýnu Kolocovou, kajakáře Jiřího Prskavce, bývalého hokejistu Romana Turka a mnoho dalších. Celou akcí provází moderátoři Zorka Hejdová a Pavel Cejnar. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program a anketa Sport roku, díky které si návštěvníci zasoutěží o kolo značky Author a další ceny.

Vstupné na Sporťáčka je pro děti i dospělé zdarma. Každý návštěvník má navíc možnost bezplatně se registrovat do spolku Festival Sporťáček, čímž získá volný vstup na všechny budoucí akce Sporťáčka, pojištění dítěte na akci zdarma či slevy na propagační předměty.

 


O festivalu Sporťáček

Akce, která si dala za cíl přivádět děti ke sportu, letos slaví již páté narozeniny. Cílem je přimět děti k aktivnímu sportování. Sporťáček se každoročně koná ve větších českých i moravských městech. Letos se konal ve Zlíně, Českých Budějovicích a Praze, dalšími zastávkami bude Brno a Plzeň. Loni festival navštívilo 15 000 návštěvníků a účinkujících. Akci pořádá spolek Sporťáček pod záštitou velkých českých i moravských měst a České unie sportu.

 

Kontakt

František Suchan 
manažer komunikace

FESTIVAL SPORŤÁČEK, Z. S. 
Levá 29/3 
147 00 Praha 4 – Podolí 
tel: 724 014 662 
email: frantisek.suchan@sportacek.cz 
IČ: 228 39 186 
č.ú.: 234933321 / 0300 
www.sportacek.cz