Mezinárodní institut dysplazie kyčelního klubu: spací pytle Love to Dream podporují správný vývoj kyčlí

Brno, 30. května 2016

Nesprávný vývoj kyčlí v rané fázi života přináší celoživotní následky v podobě brzkého opotřebení kloubu. Lékaři proto kontrolují případné nedokonalosti už v prvních dnech po narození. Mezinárodní institut dysplazie kyčelního kloubu uděluje výrobkům, které napomáhají správnému vývoji kyčlí, označení "produkt zdravý pro kyčle". Tímto označením se nyní můžou pyšnit spací pytle Love to Dream, které také podporují zdravý spánek miminek.

Spací pytle Love to Dream se vyrábí v několika provedeních, aby je mohly využívat děti různého věku. Přizpůsobují se potřebám dítěte, jelikož se vyrábí v několika provedeních. „Pro malá miminka do čtyř měsíců jsou určené zavinovačky, starší děti do osmi měsíců se vyspí v pytli s možností většího pohybu a děti až do 36 měsíců využívají spací pytel jako přikrývku sešitou dole do pytle,“ uvedl přední distributor značky Love to Dream Lukáš Fiala ze společnosti Funbaby.cz.

Dysplazie kyčelního kloubu může vést k bolestem a zánětům

Nejčastější onemocnění kloubů, které se objevuje u novorozenců, je dysplazie kyčelního kloubu. Touto vrozenou vadou trpí přibližně 5 – 10 % populace, častěji dívky. Při dysplazii není hlavice stehenní kosti usazená pevně v kloubní jamce. Bývá navíc deformovaná a může způsobovat rychlé opotřebení kloubu provázené bolestí a záněty. Mezi hlavní příčiny dysplazie patří dědičnost, ale podílí se na ní i další faktory. Větší pravděpodobnost onemocnění dysplazií kyčelního kloubu mají děti narozené pánevním koncem, děti prvorozené a ty, které vážily po narození více než 4 kilogramy. Vliv může mít také menší obsah plodové vody matky v těhotenství, i proto se kyčlím věnuje hned po narození velká pozornost. Pokud už v porodnici lékaři objeví v kyčelním kloubu problém, okamžitě začnou s opatřeními, která pomáhají navrátit kloubní hlavici zpět do jamky. Jestliže to nestačí, přichází na řadu operativní zákrok. Čím dříve se přistoupí k léčbě, tím lepší jsou výsledky. Neléčená dysplazie může v dospělosti vést až k předčasné artróze, která končí operací s umělou náhradou kyčelního kloubu.

Pro správný vývoj kyčlí je důležitá správná spánková poloha

Se zdravým vývojem kyčlí souvisí také spánková poloha. „Odborníci se shodují, že děti spí lépe, pokud jsou při spánku zavinuty s ohnutýma rukama v loktech a pokrčenýma nohama. Právě takovou polohu jim zaručují během celé doby spánku spací pytle Love to Dream,” dodal Fiala. Optimální vývoj kyčlí podpoří také různé cviky, například kroužením nohy v kyčlích a napodobování jízdy na kole. Důležitá je i správná poloha dítěte při nošení, zejména při dlouhodobém pobytu v nosítkách. Při nošení miminek je třeba kyčlím umožnit roznožení, stehýnka by měla být podepřená a kyčle přikrčené. Nejzdravější poloha kyčlí, při níž mají klouby dostatečnou volnost, bývá označována jako poloha žokeje či na žabičku.

 

O společnosti FunBaby

Internetový obchod Funbaby.cz, který v tuzemsku nabízí široký sortiment kojeneckého a dětského zboží, funguje již od roku 2011. Spolu s ním byly zprovozněny dvě kamenné maloobchodní prodejny s názvem FunBaby, jejichž provozovatelem je firma Baby Direkt s.r.o. představující společnost s 23 letou tradicí v oboru velkoobchodu s dětským a kojeneckým sortimentem. Vizí společnosti je neustále obnovovat a obměňovat své zboží tak, abych nabízeli vždy čerstvý, svěží a moderní sortiment. Proto se výrobkové řady obměňují i několikrát v roce, a proto firma stále přichází s novými výrobky. Díky tomu nabízí, jako výhradní dovozce, bez prodlení aktuální novinky významných výrobců jako CAM, BRITAX RÖMER, ZOPA, SMART TRIKE,JOLLY RIDE, NUVITA, WEINA, BUMPRIDER, BABY FEHN, CLIPPASAFE, INJUSA, DOOMOO, OKIEDOG.

 

O Mezinárodním institutu dysplazie kyčelního kloubu

 

Mezinárodní institut dysplazie kyčelního kloubu chce označením „produkt zdravý pro kyčle“ pomáhat rodičům zorientovat se na trhu. Na svých webových stránkách www.hipdysplasia.org představuje informace o této vrozené vadě kyčlí, nabízí zde tipy na vhodná cvičení a také přehled zdravých produktů pro kyčle. Rodiče se díky tomu mohou dozvědět podrobnosti o příčinách kyčelní dysplazie a přečíst si například o ideálních pozicích pro nošení dětí, které napomohou správnému vývoji kyčlí.

 

Kontakt

Aneta Sklenářová
PR & Media Manager

LESENSKY.CZ s.r.o.
mobil.: +420 774 743 801
e-mail: sklenarova@lesensky.cz
Navrátilova 224/1, 616 00 Brno
www.lesensky.cz