Mezigenerační setkávání na Klamovce

Klienti ze SeniorCentra SeneCura na Klamovce se pravidelně potkávají s dětmi z nedaleké Montessori školy Andílek a Mateřské školy Podbělohorská. Cílem setkávání seniorů a dětí je nejen společné sdílení času a poznávání se, ale také vzájemné obohacování při různých aktivitách jako je předčítání knih nebo hraní na hudební nástroje.

„Smysl propojování generací je opravdu důležitý. Nejen pro klienty s demencí, ale pro všechny seniory jsou děti velkým podnětem, protože je aktivizují, což se projevuje zejména v mimice a řeči těla. Budí v nich také zájem o kontakt – pohladit je nebo jim třeba jen zamávat,“ vysvětluje aktivizační pracovnice SeniorCentra Klamovka Markéta Štěpaníková.

V rámci spojování generací spolupracuje domov pro seniory na Klamovce již více jak rok s Montessori školou Andílek a neziskovou organizací Mezi námi. Prostřednictvím projektu
2 generace došlo také na propojení domova s Mateřskou školou Podbělohorská, se seniory se děti potkávají jednou měsíčně. Klienti domova si tak užívají společné činnosti, kreativní tvoření a zábavu, přičemž získávají mnoho zajímavých podnětů – děti jim do života přinášejí živelnou energii, povzbuzují je a vyvolávají v nich vzpomínky na vlastní dětství.

Pro více informací kontaktujte:

4JAN PR, Jana Barčáková, tel.: 603 820 382, jana.barcakova@4jan.cz