Matka a syn se vzájemně podpořili v transgenderové proměně

Michigan (USA) 21. ledna (ČTK) – Bývali to matka a syn a nyní jsou z nich otec a dcera. Oba totiž zjistili, že se ve svém těle necítí dobře, a tak se vzájemně podpořili při změně pohlaví. Matka šesti dětí Erica Houseová nejprve pomohla k proměně svému synovi, z něhož je nyní dcera Corey. Posléze sama nastoupila cestu k tomu stát se mužem Erikem. Informoval o tom tento týden britský list The Daily Mirror.

„Moji blízcí jsou úžasní a přijali to skvěle. Manžel mě ve všem velmi podporuje a náš vztah je nyní ještě silnější, než když jsme spolu deset let žili,“ svěřila se britskému deníku Erica, která už si říká Eric. Téměř rok bere hormon testosteron a možná již příští měsíc ji čeká chirurgický zákrok, který by měl její proměnu dokončit.

Již dříve měl podobný osud její syn. Když bylo Coreyovi 11 let, díval se s matkou v televizi na rozhovor s hvězdou internetového serveru YouTube Jazz Jenningsovou. Tato nyní šestnáctiletá transgenderová aktivistka se také narodila jako chlapec.

„Mami, jsem jako ona, jsem holka,“ řekl po zhlédnutí interview Corey. Jeho matka ho podpořila a nechala své dítě, ať se obléká jako dívka. Od 14 let mu pak pomohla s hormonální terapií v podobě estrogenových injekcí.

Nyní už se Corey nemůže dočkat, až v 18 letech podstoupí chirurgický zákrok a stane se celou ženou.

Podle listu The Daily Mirror jsou Eric a Corey zřejmě první rodič a dítě na světě, kteří otevřeně přiznali svou transgenderovou proměnu.

„Můj vzkaz všem je: nikdy se nestyďte za to, kým jste. Nikdy nevěřte nikomu, kdo se vám snaží tvrdit, že jste něco méně než ostatní,“ říká Eric či Erica.

nob lcm