Malá Míša je od včerejšího dne v náhradní rodinné péči

Sedm dní strávila na neonatologii Nemocnice Na Bulovce malá Míša, kterou 2. června v podvečer cestou do práce na noční službu našla sanitářka Michaela odloženou na cestě vedle pavilonu interny. Předala jí ihned do péče neonatologů a včera odpoledne novorozenec přešel do náhradní rodinné péče. Za těch sedm dní se stala v nemocnici velmi oblíbenou, chodily za ní sestry, od nichž má i své první hračky včetně dudlíku.

„Včera jsem se byla s malou Miškou rozloučit ještě před jejím odchodem z nemocnice. Najít při cestě do práce malý uzlíček života byl zážitek, na který do smrti nezapomenu a malá Miška se mi tak chtě nechtě zaryla hluboko do srdíčka. Tímto bych chtěla moc poděkovat úžasným sestřičkám na neonatologickém oddělení, které se o naši malou hrdinku nejenom vzorně staraly, ale pustily mě k ní bez problémů kdykoliv to bylo možné. Doufám a přeji Michalce, aby už nikdy nezažila pocit, že je sama a měla vždy někoho, na koho se může stoprocentně spolehnout,“ řekla při loučení se s Míšou její zachránkyně Michaela.

Podle slov personálu na neonatologii byla malá Míša až překvapivě hodná. Neplakala, jedla a spala nebo tiše sledovala okolí. Bylo to vůbec poprvé, co v areálu Nemocnice Na Bulovce se našlo odložené miminko. Alespoň dle slov pamětníků se tak za uplynulých deset let nikdy nestalo. Je až symbolické, že se to přihodilo právě v červnu 2016, kdy Nemocnice Na Bulovce slaví 85 let své existence. 

 

Martin Šalek

tiskový mluvčí
martin.salek@bulovka.cz
602 316 908