Lékárenský řetězec BENU slaví 5 let na českém i evropském trhu

  • Díky 1 200 lékárnám v 10 zemích je BENU mezi lékárenskými řetězci lídrem v kontinentální Evropě.

  • V březnu 2017 otevřelo BENU svou 200. lékárnu v ČR.

  • V následujících 12 měsících plánuje BENU otevřít dalších 20 lékáren.

  • Za úspěchy lékáren BENU stojí i zcela unikátní a inovativní koncept otevřených oficín, moderních laboratoří a široká nabídka služeb pro pacienty.

Největší lékárenská síť v kontinentální Evropě slaví pět let působení na evropském, ale také na českém trhu. První BENU Lékárna byla v České republice otevřena v roce 2012 v červnu a letos v březnu byla slavnostně otevřena 200. BENU Lékárna v pražském obchodním centru Quadrio. Za dobu působení na českém trhu lékárníci z BENU řešili více než 55 milionů přání svých zákazníků a toto číslo hodlají i nadále zvyšovat. „V následujících 12 měsících plánujeme rozšiřovat počet našich poboček. Celkem bychom se chtěli dostat v následujícím roce na číslo 220,“ představuje plány Sebastian Ring, generální ředitel BENU Česká republika. Své silné postavení na evropském i na českém trhu si společnost BENU získala díky strategickým otevřením zcela nových lékáren i akvizicím a nákupům lékáren již existujících.

Silnou základnu stálých zákazníků si BENU za pět let získalo nejen díky svému inovativnímu přístupu, ale také díky tomu, že zastává tradiční hodnoty lékárny, jako je příprava léků na míru konkrétnímu pacientovi přímo v laboratoři. Neopomenutelným aspektem jsou služby pro pacienty, jejichž nabídkou se odlišuje od jiných lékárenských subjektů působících na českém trhu. „Za poslední rok se nám podařilo úspěšně spustit náš eshop, do naší nabídky jsme zařadili novou kategorii produktů s bio potravinami a zdravou výživou a neustále zlepšujeme a rozšiřujeme služby pro naše pacienty. Novinkou je selfmonitoring diabetu na vybraných lékárnách. Odbornost a přístup k zákazníkům tím ale nekončí, je pro nás na prvním místě a tak nabízíme další konzultace jako je odvykání kouření, konzultace pro snižování tělesné hmotnosti, hojení ran, testy paměti pro prevenci Alzheimerovy choroby nebo například homeopatické poradny a další, “ popisuje Sebastian Ring.

Do budoucna společnost BENU plánuje navyšovat počet poboček, které jednotlivé poradenské služby nabízejí, tak aby byly co nejdostupnější pro všechny pacienty.

BENU v Evropě

První lékárna BENU byla otevřena v Nizozemsku v dubnu 2012. Ve stejném roce byly stávající lékárenské řetězce ve Švýcarsku, Maďarsku, České republice a pobaltských státech převedeny na značku BENU. Dnes má asi 1200 lékáren symbol s modrými písmeny a zeleným křížem. BENU je i díky své přítomnosti v deseti zemích Evropy předním evropským lékárenským řetězcem. Je lídrem na trhu v Nizozemsku, Maďarsku, Srbsku a Černé Hoře. V České republice je s více jak 200 lékárnami druhým největším řetězcem lékáren.

Kontakty pro média:

Tereza Potocká

mediální zástupce BENU, Botticelli

tel.: +420 725 933 109

email: tereza.potocka@botticelli.cz

 

Petra Čiperová

Marketing Manager BENU

email: p.ciperova@benu.cz

 

 

O BENU:

Společnost BENU Česká republika a.s., provozovatel sítě lékáren BENU, je dceřinou společností PHOENIX lékárenský velkoobchod, a.s. PHOENIX je v České republice leaderem farmaceutického distribučního trhu. BENU Lékárny nabízejí svým pacientům a zákazníkům v celé Evropě nový a moderní přístup k medicínské i preventivní péči, který zcela koresponduje s požadavky dnešní doby. Všechny lékárny mají moderní laboratoře, protože lékárníci v BENU stále nezapomněli farmaceutické řemeslo a individuální přípravu léků, tedy příprava léků pacientovi na míru, je u nich na denním pořádku. Více informací naleznete na www.benu.cz.