Kosmetika z konopí je v Česku legální, její obliba stále vzrůstá

Kosmetika z konopí nachází v Česku stále více spokojených uživatelů. Na trhu v posledních letech přibyla řada nových produktů, které využívají blahodárných účinků konopného oleje ve spojení s dalšími přísadami. Jsou snadno dostupné v kamenných obchodech i přes internet. Zájem o konopnou kosmetiku podle statistik společnosti Pharma Future meziročně vzrostl o 23 procent.

Výroba a prodej přípravků s obsahem oleje nebo jiných částí konopí je v Česku legální, pokud neobsahují THC, tedy psychoaktivní tetrahydrocannabinol. „Konopný olej samotný má však i bez THC velké množství prospěšných látek. Je bohatý na esenciální mastné kyseliny a vitamíny,“ uvedl Pavel Sedláček, obchodní ředitel společnosti Pharma Future, která na trh dodává řadu kosmetických přípravků na konopné bázi. „Olej je také zdrojem důležitých minerálních látek – vápníku, sodíku, fosforu, hořčíku, draslíku i železa, manganu, zinku, křemíku či platiny,“ dodal Sedláček.

Některé zájemce o konopnou kosmetiku mohl zneklidnit nedávný policejní zátah na takzvané growshopy. Výrobců a prodejců kosmetiky se však tyto problémy netýkají, policie má dlouhodobě na mušce spíše produkci marihuany, tedy drogy z konopí. Na kosmetiku nedopadají ani regulace spojené s používáním a prodejem konopí jako léčiva. Nadále platí, že konopná kosmetika je legální a dostupná pro každého ve volném prodeji, tedy bez lékařského receptu.

Konopný olej se v kosmetice kombinuje s dalšími účinnými látkami, jako je například kafr, bambucké máslo a oleje z oliv, eukalyptu, skořice, hřebíčku, rozmarýnu či levandule. Výsledkem jsou chladivé i hřejivé masážní krémy, které je na našem trhu možné nalézt například pod názvem Konopné mazání. Z konopného oleje se však vyrábí také třeba šampon, sprchový gel, tělové mléko, krém na ruce nebo pomáda na rty.

Uživatelé konopných krémů oceňují jejich účinky na klouby a unavené svalstvo. „Masáž kůže napomáhá pocitu prokrvení v okolí namáhaných partií těla, a přispívá tak k pocitu úlevy od svalové únavy i ztuhlosti kloubů,“ vysvětlil Pavel Sedláček ze společnosti Pharma Future. Všeobecně známý je pozitivní vliv konopí na suchou, poškozenou i nemocnou pokožku. „Konopný olej chrání pokožku před vysoušením i předčasnou tvorbou vrásek,“ doplnil Sedláček.

 

Kontakt

Pharma Future

Obchodní ředitel:

Ing. Pavel Sedláček

+420 585 754 743

press@pharma-future.com

Hněvotínská 955/56

779 00 Olomouc