KKCG se podílela na financování digitální léčby syndromu dráždivého trakčníku

Mahana Therapeutics, která se zabývá vývojem digitálních léčebných metod na předpis pro pacienty s chronickými zdravotními potížemi, získala na svůj vývoj celkem 61 milionů dolarů (asi 1,32 miliardy korun). KKCG se podle Dvořákové na financování podílela v řádu stovek milionů korun. Financování vedla Jazz Ventures, v níž je KKCG podílníkem, dále Gurnet Point Capital, Main Street Advisors a Lux Capital.

Digitální léčba by podle americké firmy měla pomoci zejména pacientům se syndromem dráždivého tračníku, kteří i přes farmaceutickou léčbu mají chronické problémy. Léčebná metoda, schválená americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), podle tvůrců pomáhá pacientům naučit se, jak změnit své chování a smýšlení tak, aby dokázali zmírnit závažnost příznaků onemocnění.

Další investice

Nejde o první investici KKCG do nových léčebných výzkumů. Největší investicí byl vstup do kapitálového fondu Jazz Ventures Partners. Fond investuje do technologií, jejichž cílem je zlepšení funkčních činností člověka. KKCG patří mezi nejvýznamnější podílníky fondu a zároveň je jeho strategickým partnerem pro Evropu. Prostřednictvím fondu investuje do různých léčebných metod postavených na moderních technologiích.

KKCG Group je mezinárodní investiční skupina, kterou v roce 1995 založil podnikatel Karel Komárek. KKCG drží podíly v několika významných firmách, jako jsou MND, SAZKA Group, US Methanol a další, jejichž celková účetní hodnota dosahuje více než šest miliard eur. V roce 2019 KKCG vytvořila největší český ICT holding Aricoma Group, který zastřešuje firmy jako Autocont, Cleverlance, AEC, DataSpring a Internet Projekt. KKCG a jí vlastněné společnosti zaměstnávají více než 6000 zaměstnanců a vyvíjí podnikatelské aktivity v 19 zemích po celém světě.