Kde se rodí život: Nahlédněte “pod pokličku” českých center asistované reprodukce! Na zítřejší Mezinárodní den rodiny se řada z nich otevře návštěvníkům, čtyři z nich jsou v Praze.

Praha, 14. květen 2015 – Celá Evropa, Českou republiku nevyjímaje, řeší problém neplodnosti a stárnutí obyvatelstva. Statistiky uvádějí, že neplodná je u nás až čtvrtina všech párů a že za posledních 25 let se počet spermií u mužů snížil o 60 %. Právě u počtu spermií přitom vědci předpokládají, že se bude i nadále snižovat. Ač nejde o populární tvrzení, šance setkat se s tímto problémem tak v průběhu času roste. Jak se ale dá neplodnosti čelit? Kde proti tomuto problému bojují s použitím nejmodernějších technologií a posledních poznatků vědy? Poznejte česká IVF centra během dne otevřených dveří, který se koná v pátek 15. května 2015!

 

Den otevřených dveří IVF center proběhne na Mezinárodní den rodiny 15. května 2015. Tento významný den byl vybrán právě proto, aby zdůraznil naději, která v dnešní době pro páry potýkající se s neplodností existuje. Díky IVF centrům totiž každý rok vzniká v Česku až 5 000 nových rodin. V Praze se můžete podívat do Pronatal Sanatoria (Praha 4), Prague Fertility Centre (Praha 9), Gynem (Praha 8) nebo CAR Ústavu pro Péči o matku a dítě (Praha 4). Možné termíny návštěv najdete na www.stopneplodnosti.cz.

 

“Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost nahlédnout do míst, kde pod rukama lékařů probíhají doslova zázraky. Seznámíme je s nejmodernějšími přístroji i technologiemi, které se v oblasti asistované reprodukce využívají, a s nejnovějšími trendy a postupy v oblasti léčby neplodnosti. Doufám, že i s přispěním dne otevřených dveří přestane být neplodnost v očích veřejnosti mýtem, o kterém se nemluví, a stane se jednou z nemocí, na kterou zná současná medicína ve většině případů lék,” říká k akci MUDr. Pavel Rokyta, lékař a spolumajitel centra asistované reprodukce Natalart v Plzni.

 

Den otevřených dveří IVF center je unikátní příležitostí podívat se do zákulisí špičkových zdravotnických pracovišť a dozvědět se více o problematice neplodnosti a současných možnostech jejího řešení. IVF centry provede návštěvníky přímo jejich personál, který bude zároveň k dispozici pro zodpovězení případných otázek. Akce poskytne případným budoucím klientům možnost seznámit se s prací a prostředím IVF center nebo s moderními možnostmi léčby neplodnosti. Zároveň může být příležitostí zeptat se přímo personálu center na případné otázky a zbavit se tak strachu z neznámého. Řada párů v Česku, které by mohly pomoc center využít, totiž jejich návštěvu právě kvůli choulostivosti a intimnosti problému odkládá.

 

Čeští lékaři patří mezi špičku v oblasti léčby neplodnosti. První dítě “ze zkumavky” se u nás narodilo zásluhou profesora Ladislava Pilky už v roce 1982, jen čtyři roky po vůbec první úspěšné in vitro fertilizaci. I dnes si česká IVF centra pro jejich dobrou pověst často volí i klienti ze zahraničí.

 

V celé České republice se nacházejí čtyři desítky IVF center. Do akce den otevřených dveří se zapojí pracoviště v Praze, Středočeském, Plzeňském, Olomouckém, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji. Jejich seznam a další informace najdete na webu www.stopneplodnosti.cz. Pro návštěvu IVF centra v rámci dne otevřených dveří je nezbytná předchozí rezervace termínu. Tu mohou zájemci jednoduše provést rovněž na webu www.stopneplodnosti.cz a celá nezabere více než dvě minuty.

Kontakt:
 

Mgr. Klára Pirochová
PR Account Manager
klara.pirochova@dark-side.cz
tel.: 732 801 881