Kardiologická klinika FN Olomouc kvůli epidemii zruší ambulantní kontroly

„První interní klinika – kardiologická FN Olomouc ruší kvůli přechodu na péči o covidové pacienty plánované ambulantní kontroly. Pacienti budou telefonicky přeobjednaní, veškeré chronické medikace budou řešeny formou e-receptu,“ stojí v oznámení FN Olomouc.

V souvislosti s rostoucím počtem případů se postupně plní lůžka pro covidové pacienty. Ve Fakultní nemocnici bylo v pátek s touto nemocí hospitalizováno 31 pacientů, z toho 23 ve standardní a osm v intenzivní péči. Nemocnice má nyní pro tyto pacienty čtyři oddělení, v případě potřeby se jejich počet může zvýšit.

Na sílící epidemii v Olomouckém kraji již zareagovali zřizovatelé nemocnic, kteří vyhlásili plošný zákaz návštěv na lůžkových odděleních. Zákaz platí ve FN Olomouc i nemocnicích v Prostějově, Přerově, Hranicích na Přerovsku a Šternberku na Olomoucku. Zákaz vyhlásila také Vojenská nemocnice Olomouc a dnes se přidala Nemocnice AGEL Jeseník.

V Olomouckém kraji přibylo za týden do čtvrtka 2565 nákaz covidem-19,v mezitýdenním srovnání je to o 1143 případů více. Nejvíce případů zaznamenali hygienici minulý týden v úterý, a to 589, což je nejvíc od 29. března.