Inteligentní dětská autosedačka pohlídá bezpečí dítěte sama, díky prvkům automatické kontroly a systému napětí pásů

Každý den umírají na silnicích dospělí i děti kvůli nepozornosti či špatnému zabezpečení. Řadě tragédií by však bylo možné zabránit, kdyby byla posádka automobilů správně připoutána a zabezpečena. Britax, lídr v oblasti přepravy dětí, proto představuje svou nejnovější dětskou sedačku BRITAX RÖMER KING II ATS, která kombinuje prvky automatické kontroly s patentovaným systémem napětí pásů. Díky tomu mohou rodiče cestovat s větší sebedůvěrou a soustředit se pouze na cestu.

Moderní sedačka KING II ATS, vhodná pro děti od devíti měsíců do čtyř let a ve váhovém rozpětí od devíti do osmnácti kilogramů, dítě během cesty spolehlivě pohlídá za rodiče. A to díky revolučnímu bezpečnostnímu systému, který sám aktivně monitoruje a upravuje napětí pásů. „Jsme si vědomi toho, že moderní rodiny jsou v jednom kole více než kdy předtím. Naší hlavní misí je udělat cestování s dětmi jednoduché, zábavné a nestresové. Přesně toho jsme se snažili docílit i s KING II ATS, uvedl Frank Heiligers, vedoucí oddělení autosedaček společnosti Britax. „Autosedačka KING II ATS je navržena tak, aby rodiče zbavila zbytečných obav a byla tím nejlepším pomocníkem ve snaze udržet děti v maximálním bezpečí. Rodiče se tak mohou v klidu vydat na silnice s vědomím, že je inteligentní sedačka kdykoliv jistí, dodal Heiligers.

Kontrola správného upnutí pásů díky světelnému a zvukovému indikátoru

 

Součástí autosedačky KING II ATS je inteligentní světelný a zvukový indikátor, který rodičům pomáhá najít správné upnutí pásu předtím, než se vydají na cesty. Zelené světlo a zvukový alarm pak rodiče průběžně ujišťují, že děti jsou stále v bezpečí a správně upnuty.

Úpravu pásů zajišťují ATS technologie

 

Jelikož se batolata často vrtí, když je rodiče do dětské sedačky připoutávají, nemusejí být pásy následně tak těsné, jak by správně měly být. Autosedačka KING II ATS ovšem disponuje unikátním Active Tensioning System (ATS), který automaticky upravuje a stahuje uvolněné pásy tak, aby bylo připoutání ideální po celou dobu jízdy.

Varovný systém zachytí a informuje rodiče o jakémkoliv problému

 

Jako finální bezpečnostní prvek nabízí autosedačka KING II ATS inteligentní varovný systém, který rodiče světelným a zvukovým indikátorem upozorňuje na skutečnost, že je pás rozepnutý nebo není ve správné poloze. Děje se tak v případech, kdy automatický systém upravování pásu není schopný z nějakého důvodu povolení pásů sám vyrovnat. Sedačka pak spustí varovný signál a rozsvítí se na ní červené světlo, aby rodič rychle rozpoznal, že je třeba při první možné příležitosti upnutí dítěte v autosedačce zkontrolovat.

 

Inovativní KING II ATS dětská autosedačka má navíc:

–          Hluboké, jemně vypolstrované boční části, které poskytují dětem postranní ochranu proti nárazu.

–          Nastavitelnou opěrku hlavy a popruhy s jednoduchým ovládáním, které je možné připnout i jednou rukou. Sedačka tak bude růst s dítětem bez nutnosti opakovaně navlékat či zcela odstranit popruhy.

–          Baterie pro světelný systém, které jsou součástí autosedačky a měly by při obvyklém využití vydržet po celou dobu životnosti sedačky, tedy přibližně 7 let.


O společnosti Britax

Britax je celosvětový lídr a inovátor v oblasti přepravy dětí, odhodlaný co nejvíce zjednodušit a zabezpečit nejen společné rodinné cestování, ale i celou cestu rodičovstvím. Nabízí kompletní řadu prémiových dětských sedaček, kočárků, nosítek a doplňků, které vyžaduje životní styl každé moderní rodiny. Misí společnosti Britax je inspirovat rodiny k tomu, aby cestovaly svobodněji, stylově a jisté si svou bezpečností.

Společnost Britax byla založena v Británii v roce 1938 a původně se zaměřovala na vývoj bezpečnostních prvků, například pásů pro dospělé. V šedesátých letech firma představila první dětskou autosedačku. V roce 1978 se spojila s renomovanou německou společností Römer zaměřující se na bezpečnost automobilů. Z nedávné historie pak stojí za zmínku skoupení společnosti BOB, která je známá velmi populárními outdoorovými dětským kočárky, a v roce 2013 společnosti BRIO zaměřující se na sportovní kočárky i na bezpečnost v autech. Britax má v současnosti pobočky ve dvanácti zemích, pohybuje se na téměř všech světových trzích a zaměstnává více než tisíc lidí.


O eshopu Funbaby.cz

Internetový obchod Funbaby.cz, který v tuzemsku nabízí široký sortiment kojeneckého a dětského zboží, funguje již od roku 2011. Spolu s ním byly zprovozněny dvě kamenné maloobchodní prodejny s názvem FunBaby, jejichž provozovatelem je firma Baby Direkt s.r.o. představující společnost s 20 letou tradicí v oboru velkoobchodu s dětským a kojeneckým sortimentem. Vizí společnosti je neustále obnovovat a obměňovat své zboží tak, abych nabízeli vždy čerstvý, svěží a moderní sortiment. Proto se výrobkové řady obměňují i několikrát v roce, a proto firma stále přichází s novými výrobky. Díky tomu nabízí, jako výhradní dovozce, bez prodlení aktuální novinky významných výrobců jako CAM, NEONATO, ZOPA, SMART TRIKE, PLAYGRO, JOLLY aj.

 

 

Kontakt

Lenka Rudišová
PR & Media Manager

LESENSKY.CZ s.r.o.
mobil.: +420 777 399 005
e-mail: rudisova@lesensky.cz
Navrátilova 224/1, 616 00 Brno
www.lesensky.cz