Hradecký kraj jedná o stavbě operačních sálů ve dvorské nemocnici

Hradec Králové 29. března (ČTK) – Královéhradecký kraj bude jednat o umístění nových operačních sálů v přístavbě na objektu dokončovaných laboratoří v areálu Městské nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem. Novinářům to dnes řekl hejtman hradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD). Cena nástavby podle projektu činí 65 milionů korun.

„Byl jsem pověřen radou k jednání se subjekty, kterých se věc dotýká. Věřím, že radě, potažmo zastupitelstvu navrhnu smysluplné řešení, které bude přijatelné pro krajský rozpočet, tak i zohlední strukturu ve dvorské nemocnici poskytované péče s výhledem do dalších let,“ uvedl náměstek hejtmana Aleš Cabicar (TOP 09), který je zodpovědný za zdravotnictví. Podle hejtmana by mělo být o budoucnosti nástavby rozhodnuto v řádu měsíců.

Stavba laboratoří ve dvorské nemocnici začala v březnu 2015, dokončení je plánované na konec dubna. Zbývá dokončit podlahy a vymalovat. Náklady se pohybují kolem 30 milionů korun, třetinu darovala královédvorská textilka Juta. Kraj do dvorské nemocnice, která je několik let součástí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, investoval už v minulosti. Například v létě 2012 začala fungovat opravená jednotka intenzivní péče. Kraj za opravy zaplatil 2,5 milionu korun.

sja kš