Hráči FC Hradec Králové potěšili mikulášskou nadílkou dětské pacienty ve Fakultní nemocnici Hradec Králové

Hradec Králové, 7. prosince 2018 (FN HK)

Fotbalisté druholigového FC Hradec Králové 4. prosince zamířili v přestrojení za Mikuláše, čerta a anděla za pacienty Dětské kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové. Hráči během zhruba hodinové obchůzky prošli několika odděleními nemocnice a rozdali desítkám dětských pacientů dárkové balíčky a karty s podpisy hráčů. Pro hráče klubu to byla první obdobná zkušenost.

Děti byly hodné, zpívaly a recitovaly básničky. Hodně nás překvapil desetiletý kluk, který nám přímo na pokoji zahrál moc hezky na kytaru,“ zhodnotil návštěvu dětských pacientů obránce Jakub Martinec. Ten se po nemocnici pohyboval v kostýmu Mikuláše, jeho kolega z obrany, Daniel Finěk, se zhostil role anděla a útočník Jiří Miker se stal pro tuto příležitost čertem.

Pro dětské pacienty byla návštěva trojice fotbalistů v převlecích zpestřením jejich pobytu v nemocnici. „Je to super, jsou moc fajn, že přišli. Když mi řekli, že jsou fotbalisté, tak to mě hodně překvapilo, řekl jsem si, že se určitě někdy podívám, jak hrají,“ řekl devítiletý chlapec.

Fakultní nemocnice Hradec Králové a FC Hradec Králové spolupracují na různých akcích, například letos na podzim se fotbalisté zúčastnili otevření první etapy unikátního Plicního parku v areálu FN HK, každoročně se koná také akce pro fanoušky hradeckého fotbalu, kteří darují krev na Transfuzním oddělení FN HK.

Zdroj: Reprocentrum FN HK