Hokejisté klubu Mountfield HK podpořili nábor nových dárců krve ve FN HK

Hradec Králové, 11. dubna 2019 (FN HK)

Čtveřice hokejistů týmů Mountfield HK v úterý odpoledne podpořila darováním krve na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové nábor nových dárců. Nové dárce Transfuzní oddělení FN HK potřebuje, aby zajistilo v posledních letech narůstající potřebu transfuzních přípravků.

Krev daroval například útočník hradeckých hokejistů Matěj Chalupa, který si svůj první odběr pochvaloval. „Čekal jsem to horší, ale bylo to dobré, navíc je to pro dobrou věc, takže příště přijdu určitě zase,“ dodal. Poprvé daroval krev také obránce Zdeněk Čáp. „Bylo to v pohodě. Spíše mě mrzí, že jsem se k darování krve nedostal dříve, určitě bych chtěl několikrát ročně krev darovat. Nikdy nevíte, kdy bude vaše krev potřeba,“ řekl Čáp.

S hokejisty dorazilo krev darovat i několik fanoušků hokeje. „Já jsem o darování krve přemýšlela už poměrně dlouho, ale teď se naskytla ta správná příležitost a tak jsem dorazila. Čekala jsem, že to bude nepříjemné, ale vůbec to nebolelo a určitě v darování krve budu chtít pokračovat,“ řekla osmnáctiletá dívka.

Darovat krev mohou zdraví lidé ve věku od 18 do 65 let, bližší informace o darování krve ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je možné najít na www.fnhk.cz/transf