Hlas pro život. Petice pro podporu protonové léčby.

 

 
 
 
 
 
Mílí přátelé,
senátní zdravotnický výbor konstatoval, že hlavní odpovědnost za stav řešení dostupnosti a zavedení protonové terapie nese nepochybně Ministerstvo zdravotnictví ČR, a to v průběhu celých deseti let, po které se o protonové terapii už jedná. Zároveň se usnesl, že je nutno urychleně reagovat na žádost o zavedení protonové radioterapie do Seznamu výkonů hrazených ze všeobecného zdravotního pojištění. Vážení petenti, děkuji Vám! Ještě nás ale čeká hodně práce, protože VZP se tváří, že jí současný stav vyhovuje.
 
 
 
Ministr zdravotnictví Martin Holcát v senátu prohlásil: „Smlouvu protonového centra s vojenskou pojišťovnou považuji za podraz, protože jsme jednali s panem Gajdáčkem (ředitel ZPMV a zároveň prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR – pozn.) i s panem ředitelem VZP. Všichni slíbili, že budou jednotní a najednou je tady smlouva.“ Tedy některé pojišťovny zřejmě uzavřely kartelovou dohodu! Konečně se někdo přiznal, že šlo o společný bojkot ministerstva a pojišťoven! A toto je skutečně podraz.
 
 
 
 
 
A o jakém „podrazu“ to vlastně Holcát mluvil? O tom, že si Vojenská zdravotní pojišťovna ČR všechno spočítala a vyšlo jí, že protonová léčba je nejen dobrá pro pacienty, ale výhodná i pro pojišťovnu, protože ušetří peníze na jinou léčbu. A tak existuje první dlouhodobá smlouva mezi protonovým centrem a pojišťovnou, která není omezena ani diagnózami, ani počty pacientů. Zkrátka každý pojištěnec VoZP, který protonovou léčbu potřebuje, jí dostane. A u jaké pojišťovny jste pojištění vy? Podívejte se na stránky www.vasejistota.cz
 
 
 
Z protonového centra:
 
Budova a její vnitřní zařízení ale boduje i na jiných frontách. Pražské protonové centrum, které postavila společnost Syner, získalo titul Stavba roku 2013. V ocenění se praví, že titul byl udělen za vytvoření ojedinělé stavby pro léčebné účely s výjimečnou technologií s výjimečnými stavebními požadavky se zřetelem k urbanistickému řešení.
 
   
 
Najdete nás na Facebooku
 
Chcete se dozvědět více zpráv z protonového centra?

Přidejte se k nám na Facebooku!

   
     
Za všechny, kteří se na akci Hlas pro život podílejí
 
S úctou a poděkováním

Nadační fond pro protonovou terapii

František Matějka

 

  
 
www.hlasprozivot.cz