Havířovská nemocnice uvedla do provozu nové radiodiagnostické vybavení

Tato nová a moderní zařízení podle ní zvýší možnosti, rozsah, kvalitu a komfort vyšetření pacientů. „Nemocnice Havířov nabízí pacientům stále kvalitnější péči. Stačí se podívat, co se podařilo vybudovat za poslední čtyři roky. Nemocnice investovala do přestavby pavilonu psychiatrie nebo např. do rekonstrukce rozvodu mediciálního kyslíku. Blíží se rekonstrukce čističky odpadních vod. Plánujeme změny na dětské JIP,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

 

Podle ředitele nemocnice Norberta Schellonga nové zařízení zkvalitní diagnostický proces, zvýší efektivitu a rychlost. „To je pro naše specialisty a zejména pro pacienta velký krok směrem dopředu,“ uvedl. Dodal, že další novinky ve vybavení budou následovat. „Během druhého pololetí letošního roku ještě očekáváme špičkový mammografický diagnostický systém. Tím bude modernizace naší radiologie ukončena,“ řekl.

 

Dodal, že díky nové investici budou v nemocnici fungovat už dva CT scannery. „Tím zajistíme zejména včasnou diagnostiku akutních pacientů. Ale také zrychlíme vyšetření pro neakutní případy,“ uvedl s tím, že takoví pacienti nebudou muset na vyšetření dlouho čekat.