Generica uvádí na trh BioLac, kapky pro lepší zažívání kojenců i dospělých

Brno, 19. listopadu 2012
 

Společnost Generica, přední výrobce doplňků stravy, právě uvádí na trh unikátní produkt BioLac Baby drops pro lepší zažívání. Kapky speciálně uzpůsobené rovněž pro kojence od třetího měsíce života obsahují dva aktivní kmeny látek, které jsou přirozeně přítomné v mateřském mléce. BioLac Baby drops díky tomu zmírňují nadýmání a dětem usnadňují přechod na pevnou stravu. Společnost Generica tak významně obohacuje své portfolio produktů určených pro lepší trávení.

Unikátní kapky BioLac Baby drops díky jedinečnému spojení kmenů Lactobacillus plantarum a Bifidobacterium breve mají schopnost měnit konzistenci stolice. Zároveň dovedou zmírnit svědění, pálení a bolesti v oblasti konečníku. Díky tomu jsou vhodné jako pomoc při zvládání dětských kolik, ale také bolestech břicha, nadměrné plynatosti, průjmu či zácpě. Vhodné jsou rovněž na posílení imunity a na obnovu střevní mikroflóry.

„Kapky BioLac Baby drops jsou vyrobeny jedinečnou patentovanou metodou probiotické mikroenkapsulace, která zvyšuje životaschopnost probiotických kultur v trávicím traktu. Kmeny jsou uzavřené do mikrokapslí, které je chrání před vlivem žaludečních a žlučových kyselin. Díky tomu mohou bez porušení doputovat až do tlustého střeva,“ uvedla Klara Minczinger, produktová manažerka společnosti Generica, která se specializuje na výrobu doplňků stravy. „Při mikroenkapsulaci jsou živé buňky probiotických kultur hluboce zmraženy a vloženy do jedinečné matrice olejových mikročástic. Ta garantuje jejich stabilitu i při pokojové teplotě, proto není třeba kapky skladovat v ledničce, jak bývá obvykle zvykem,“ doplnila Minczinger.

Pokud se kapky BioLac Baby drops podávají kojencům, pomáhají jim k vytvoření zdravé střevní mikroflóry. Zároveň se jejich pravidelné užívání spojuje s lepší tělesnou hmotností miminek a menším počtem dětských kolik a střevních problémů. Díky speciálnímu složení, které neobsahuje cukr, lepek, laktózu ani konzervační látky, je možné kapky podávat již kojencům od 3. měsíce života.

„Česká pediatrická společnost kapky BioLac Baby drops posoudila a úspěšně schválila, čehož si velice ceníme. To je důkaz, že jsou kapky pro dětský organismus opravdu prospěšné,“ sdělila Eva Stanislavská, marketingová manažerka společnosti Generica. „Přípravek však není určen výhradně pro kojence. Mohou jej užívat také starší děti, dospívající i dospělí. Dopomůže k posílení imunity a nastolí rovnováhu střevní mikroflóry,“ dodala Stanislavská.

 

Produkt BioLac Baby drops společnosti Generica podporující správné zažívání:

2 aktivní kmeny: Lactobacillus plantarum a Bifidobacterium breve:
 

  • Bez konzervačních látek
  • Neobsahuje cukr, lepek, laktózu
  • Od ukončeného 3. měsíce života

 

Příjem kmenů L. plantarum LP01 a B. breve BR03:

 

  • Ulehčuje vyprázdnění
  • Mění konzistenci stolice
  • Zlepšuje počet týdenních stolic
  • Zmírňuje nadýmání
  • Zmírňuje svědění, pálení a bolesti v oblasti konečníku

 

Díky použití nové technologie, která zaručuje stabilitu a životnost použitých kultur, lze kapky

BioLac baby drops uchovávat při pokojové teplotě.

 

Doporučuje SPOLEČNOST PRO PROBIOTIKA A PREBIOTIKA, o.s. a Česká pediatrická společnost.

 


O společnosti Generica

Společnost Generica, s.r.o. je největším výrobcem doplňků stravy na Slovensku se sídlem v Piešťanech. Portfolio společnosti nabízí více než 50 produktů určeních k prevenci a podpoře léčby různých onemocnění. Na slovenském trhu působíme již 16 let. Naší snahou je i nadále přinášet kvalitní výrobky cenově dostupné pro širokou veřejnost.

Výrobky společnosti Generica jsou vysoce kvalitní, čehož důkazem je i smluvní výroba pro světové farmaceutické společnosti a také certifikát ISO 9011 a 14001, kterého je společnost držitelem od roku 2004.

Kontakty

PharmDr. Klára Minczinger
produktová manažerka
e-mail: k.minczinger@generica-bohemia.cz
tel.: +420 724 378 098
Veveří 102, 616 00 Brno
www.generica-bohemia.cz