Dětskou psychiatrickou nemocnici v Lounech povede od ledna nová ředitelka

Ředitelkou Dětské psychiatrické nemocnice Louny jmenoval Přibilovou končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na základě výsledku výběrového řízení a doporučení výběrové komise. Ministerstvo zdravotnictví je zřizovatelem nemocnice.

 

Přibilová pracuje v Dětské psychiatrické nemocnici Louny 11 let. Dosud byla vedoucí lékařkou chlapeckého oddělení a zároveň zástupkyní primářky.

 

„Paní doktorka nemocnici dobře zná. Jedním z jejích hlavních úkolů by měla být stabilizace personální situace nemocnice, a to jak lékařů a sester, tak ostatních profesí, například ekonomického charakteru,“ řekl Vojtěch. Dodal, že nová ředitelka by se měla zaměřit také na zkvalitnění péče o dětské pacienty v oblasti terapie a profesní vzdělávání zaměstnanců. Pokračovat by podle ministerstva měla také v přípravě denního stacionáře pro děti a adolescenty.

Studie paní doktorky Přibilové

Přibilová vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze obor Všeobecné lékařství a absolvovala postgraduální studium v oboru neurovědy. Do roku 2015 působila jako vědecký pracovník v oboru neuropsychiatrie. V současnosti poskytuje také ambulantní péči jako psychiatr pro děti a dorost, který se zabývá diagnostikou a léčbou duševních poruch dětí a adolescentů, uvedlo ministerstvo.

 

Dosavadní ředitel nemocnice Pavel Kráčmer požádal o uvolnění z funkce letos na podzim. Důvody nechtěl komentovat.

 

Kráčmer řídil nemocnici šest let. „Odvedl zde práci, za kterou bych mu chtěl poděkovat. Nyní je však třeba zapracovat na dalším kvalitativním posunu a především na dotažení akreditace pro specializační vzdělávání lékařů v oblasti dětské a dorostové psychiatrie,“ uvedl počátkem října v reakci na Kráčmerovu rezignaci ministr Vojtěch.