ČPZP v roce 2016 vynaloží na zdravotní služby klientů o téměř miliardu více než letos

Ostrava, 26. listopadu 2015 – Správní rada České průmyslové zdravotní pojišťovny na svém včerejším zasedání projednala a jednomyslně schválila návrh Zdravotně pojistného plánu ČPZP na rok 2016. Rozpočet druhé největší zaměstnanecké zdravotní pojišťovny v České republice je sestaven jako vyrovnaný. 

ČPZP ve svém zdravotně pojistném plánu na rok 2016 plánuje, že na zdravotní služby poskytnuté jejím klientům vynaloží celkem 26,2 miliardy korun. To je o cca 0,8 miliardy korun více, než je očekávaný předpoklad za rok 2015. Náklady na lůžkovou zdravotní péči dosáhnou přibližně 13 miliard korun a proti roku 2015 by se měly zvýšit téměř o půl miliardy. V segmentu ambulantní péče dojde k meziročnímu navýšení o více než 0,2 miliardy korun více na celkových 8,1 miliardy korun.  Rezervní fond České průmyslové zdravotní pojišťovny je řadu let naplňován a je udržován ve výši, která je stanovena zákonem.

„Zdravotně pojistný plán ČPZP je sestaven v souladu s dlouhodobou strategií pojišťovny udržet do budoucna vyrovnanou bilanci hospodaření s prostředky veřejného zdravotního pojištění,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

ČPZP pro rok 2016 plánuje, že bude zajišťovat zdravotní služby pro 1,23 milionu pojištěnců.

 

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je druhou největší zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou s více než 1,2 milionu pojištěnců a 110 pobočkami po celé České republice.

 

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím

Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí

tel.: 599 090 182, e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz

aktuální informace na http: www.cpzp.cz