Chytrá zábava a trénink mozku v jednom. Vznikla první česká mozkoherna

Třebíč, 30.1.2017

V Třebíči vznikla vloni na podzim první česká mozkoherna. Lidé sem chodí jako do posilovny. Netrénují však svaly, ale mozek a mentální kondici.

K tréninku využívá trenérka mozku Eva Fruhwirtová osvědčené metody a techniky v kombinaci s moderními EEG přístroji. Jedním z nich je speciální tréninková hra Mindball.

Hráči mají na hlavě speciální čelenky s biosenzory, které snímají jejich mozkovou aktivitu. Uprostřed stolu je dráha s kuličkou, která se posouvá na základě mozkové aktivity hráčů. „Cílem hry je dostat kuličku do soupeřovy branky. Vyhrává ten, kdo se umí lépe uvolnit a koncentrovat. Mozková aktivita je zároveň zobrazena na monitoru. V reálném čase tak hráči i publikum vidí, jak se daří hráčům ovládat své mozkové vlny,“ vysvětluje Eva Fruhwirtová.

Mindball funguje na principu EEG. Díky vizualizaci mozkové aktivity mají hráči okamžitou zpětnou vazbu o tom, co se děje v jejich hlavě. Cílem hry je dostat se do stavu plné koncentrace při maximální uvolnění mysli a těla.

V mozkoherně najdete také mozkohračky. „Jsou to nejrůznější hry a hlavolamy, které zábavným způsobem nutí mozek hledat řešení,“ říká Eva Fruhwirtová, která staví trénování mozku právě na hře. Trénink mozku posiluje paměť, zlepšuje koncentraci, rozvíjí kreativitu, odhaluje vlastní potenciál, vede k lepšímu zvládání krizových situací a udržuje mentální kondici.

 

Třebíčská mozkoherna je mobilní. Mindball a mozkohračky využívají firmy na firemních akcích také jako chytrou zábavu.

 

Kontakt:

Eva Fruhwirtová

737 103 866

fruhwirtova@efcomm.cz

www.mindball.eu